Latvijas Zēnu Futbola festivāla (ZFF) sezonas kulminācija – vadošās jeb A grupas turnīrs – piektdien "Zvejnieku parkā" Salacgrīvā iesākās ar pirmās kārtas spēlēm, kurās kā vienīgie trīs panākumus izcīnīja pagājušā gada ZFF A grupas čempioni FK Liepāja/LSSS.

B grupas turnīra pirmajā dienā komandām liels izaicinājums bija karstais laiks, kas lika domāt par atvēsināšanos pirms un pēc spēlēm, kā arī to laikā. Festivāla līdz šim karstākajā dienā laukumos valdīja ļoti sportiska svētku atmosfēra, par ko gādāja gan paši futbolisti, gan viņiem līdzi atbraukušie līdzjutēji, kuri "Zvejnieku parka" stadiona tribīnes pieskandināja ar atbalsta dziesmām un fanu bungām.

 A grupas turnīra pirmās dienas video apskats

FK Liepāja/LSSS futbolisti, kuri par ZFF A grupas čempioniem kļuvuši iepriekšējos divus gadus pēc kārtas, pirmajā kārtā mērojās spēkiem ar Rēzeknes FA. Trīs šo klubu komandu spēlēs liepājnieki ielaida tikai vienus vārtus, gūstot panākumus ar 3:1 (U-10 vecuma grupā), 2:0 (U-11) un 3:0 (U-12). Līdz ar to pēc pirmās sacensību dienas FK Liepāja/LSSS ir kopvērtējuma līderi, bet rēzeknieši kā vienīgie pagaidām pie punktiem nav tikuši.

Pie sešiem punktiem pirmajā kārtā tikmēr tika gan FK Tukums 2000, gan A grupas debitanti SK Super Nova. Līdzi atbraukušo vecāku labi atbalstītie tukumnieki uzvarēja BFC Daugavpils futbolistus ļoti saistošā U-10 vecuma grupas spēlē (4:3), kā arī U-11 vecuma grupas cīņā (2:0), bet U-12 futbolistu duelī daugavpilieši revanšējās ar iespaidīgu 4:0 panākumu.

Tikmēr SK Super Nova, kas pirms diviem gadiem uzvarēja ZFF C grupā, bet pērn bija labākais klubs jau B grupā, pirmajā kārtā tikās ar bērnu vecāku ierasti skaļi atbalstītajiem Šitika Futbola skolas pārstāvjiem. Lai arī U-10 komandu cīņā SK Super Nova pārstāvji bija pārliecinoši pārāki ar 9:1, nākamās spēles izvērtās ārkārtīgi saspringtas – 1:0 SK Super Nova uzvara U-11 cīņā un 3:1 Šitika Futbola skolas panākums U-12 vecuma grupas mačā.

Pēc turnīra pirmās kārtas komandas pulcējās uz festivāla atklāšanu, kurā ZFF karogu mastā svinīgi uzvilka pa vienam čempionu FK Liepāja/LSSS un debitantu SK Super Nova pārstāvim . Tikmēr ZFF direktors un Latvijas Futbola federācijas (LFF) attīstības speciālists Renārs Krīgers īpašu pateicību veltīja bērnu vecākiem par jauno futbolistu izaugsmē ieguldīto laiku un pūliņiem, paužot pārliecību, ka ar viņu nopelniem Latvijas futbols varēs lepoties ar meistarīgu jauno paaudzi.

Līdzās ierastajām izklaides un atpūtas iespējām "Zvejnieku parkā" A grupas futbolistiem piektdien bija iespēja izbaudīt atrakciju "Orbitron" – rotējošo gravitācijas iekārtu, kas iepriecina ikvienu, kurš sapņo lidot kosmosā.

ZFF A grupas spēļu turpinājumā sestdien un svētdien komandas aizvadīs vēl pa divām kārtām. Sacensības svētdien noslēgsies ar apbalvošanu plkst. 17:30. Šajās dienās Salacgrīvā ierodas prāvi jauno futbolistu vecāku pūļi, jo viens no ZFF mērķiem, šogad spēles organizējot nedēļas nogalēs, ir dot vecākiem iespēju ar saviem bērniem pavadīt kvalitatīvu kopīgo laiku.

INFORMĀCIJA PAR ZFF UN OPERATĪVI SPĒĻU REZULTĀTI – WWW.FUTBOLAFESTIVALS.Lv

Visās trīs turnīra dalības grupās sacenšas iesaistīto klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma komandas, bet komandu rezultāti tiek vērtēti kopējā klubu ieskaitē, kas noteiks valsts spēcīgāko jaunatnes futbola klubu. Jau vēstīts, ka ZFF jaunā sezona tika ievadīta laikā no 5. līdz 7. jūnijam, kad turpat Salacgrīvā sacentās C grupas komandas. Pirmo vietu turnīrā izcīnīja Valmieras FK, tādējādi nopelnot iespēju 2016. gadā atgriezties B grupas sacensībās. Savukārt no 19. līdz 21. jūnijam cīņā devās B grupas komandas, kad dramatiskā finiša spurtā savu favorītu statusu apliecināja JFC Skonto, kas līdz ar to nākamgad atgriezīsies elites grupā.

ZFF mērķis ir noskaidrot nākotnes futbolistu potenciālu, Latvijas jaunatnes izlašu tuvāko rezervju meistarības līmeni un Latvijas spēcīgāko jaunatnes klubu, kā arī veicināt klubu patriotismu un mīlestību pret futbolu, bet Vislatvijas līmenī veicināt draudzību starp klubiem un jaunajiem futbolistiem.

LASI VAIRĀK PAR ZFF A GRUPAS KOMANDĀM UN PASĀKUMIEM SALACGRĪVā


Latvijas Futbola federācija