Par tradīciju JDFS Alberts kluba jauniešu komandām kļuvusi dalība pasaulē lielākajā - par jaunatnes Pasaules kausu dēvētajā turnīrā, kas ik gadu norisinās Zviedrijā, Gēteborgā - "Gothia Cup". Arī šogad kluba jaunā paaudze dosies uz prestižajām sacensībām, lai smeltos futbolistiem neatsveramo pieredzi.

Šogad turnīrā piedalīsies četras JDFS Alberts kluba komandas trīs vecuma grupās - 2002., 2003. un 2004. gadā dzimušie jaunieši -, kuriem būs jāmērojas spēkiem ar pretiniekiem gan no Meksikas, Singapūras un arī Lībijas, kā arī turnīra saimniekiem zviedriem.

Katru gadu dažādās vecuma grupās šajā turnīrā piedalās vairāk nekā 1600 komandas no visas pasaules - vairāk nekā 80 valstīm. Turnīrs norisinās jau kopš 1975. gada.

JDFS Alberts kluba komandas piedalās turnīra atklāšanas ceremonijā, kas norisinās "Ullevi" stadionā, ienesot Latvijas karogu stadionā nāciju parādē. Šo pasākumu var vērot 46 000 skatītāju sēdvietās, kā arī sportisti stadionā.

Klubs uzsver, ka piedalīšanās šajā turnīrā sniedz jaunajiem futbolistiem neatsveramu un neizmērāmu pieredzi, kā arī atstāj neizdzēšamas pozitīvas atmiņas.

BFC Daugavpils izcīna ceļazīmi uz "Gothia Cup"

Arī "Skonto Academy" pārstāvēs Latviju "Gothia Cup"


Informāciju sagatavoja:
JDFS Alberts
FOTO - gothiacup.se