Trešdien, 1. jūlijā, notikušajā LFF Valdes sēdē LFF Stadionu un infrastruktūras attīstības komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Žuks informēja Valdes locekļus par Kr. Barona ielas 116A sporta kompleksa projekta realizācijas procesu. LFF Izpilddirektors Edgars Pukinsks sniedza informāciju par viņa vadītās LFF Iepirkumu komisijas darbu, iepirkuma procesa organizēšanu un komisijā pieņemtajiem lēmumiem. Uzklausot sniegto informāciju, LFF lēmējvara – LFF prezidents Guntis Indriksons un LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis – pieņēma lēmumu apstiprināt būvnieku, ar kuru uzsākt pārrunas. Plašāka informācija pieejama šeit.

Valdes sēdes turpinājumā LFF pludmales futbola un telpu futbola komitejas līdzšinējais priekšsēdētājs Eduards Borisevičs sniedza informāciju par pludmales futbola un telpu futbola segmenta darbību pēdējo triju gadu periodā. Pēc informācijas uzklausīšanas, LFF Valde ar balsojumu apstiprināja E. Boriseviča izteikto lūgumu personīgo iemeslu dēļ izstāties no LFF Valdes ar š.g. 01. jūliju.

Ņemot vērā šo apstākli, LFF Valde uz laika periodu līdz 2016. gada LFF Kongresam bez balss tiesībām iekļāva tās sastāvā E. Boriseviča rekomendēto personu - LFF Telpu futbola un pludmales futbola komitejas priekšsēdētāja līdzšinējo vietnieku Kasparu Lakševicu. Vienlaikus LFF Valde iekļāva LFF Telpu futbola un pludmales futbola komitejas sastāvā Andreju Baumani, aizvietojot līdzšinējo komitejas locekli Vadimu Arakčejevu ar š.g. 1. jūliju.

Valdes sēdes laikā tika izskatīti "EURO 2016" kvalifikācijas spēles Latvija - Nīderlande organizatoriskie jautājumi un nepilnības. LFF Valdes locekļi sniedza savas rekomendācijas LFF administrācijai turpmākajai nacionālo izlašu spēļu organizēšanas uzlabošanai.

LFF Izglītības komitejas priekšsēdētājs Juris Keišs aktualizēja jautājumu par sporta medicīnas un pētniecības segmenta darbu. LFF Sporta direktors Dainis Kazakevičs klātesošajiem norādīja, ka jaunizveidotā daļa strādā atbilstoši ar LFF Administrāciju saskaņotajam plānam. LFF Sporta direktors informēja arī par iepriekšējo mēnešu laikā realizēto procesu, kurā tika organizētas tikšanās ar reģionu vadītājiem un klubiem, lai diskutētu par futbola attīstību reģionos un reģionam aktuālām tēmām.

LFF Valdes sēdes laikā G. Indriksons iepazīstināja ar ideju par futbola haļļu būvniecības Latvijā projektu. LFF prezidents aicināja Valdi izteikt viedokli un administrāciju izvērtēt LFF iespējas šobrīd uzsākt projekta realizāciju.

LFF viceprezidents Žoržs Tikmers informēja par iepriekš veiktajiem pasākumiem nelegālu spēļu rezultātu ietekmēšanas problēmas risināšanai Latvijā, kā arī iepazīstināja ar Latvijas Futbola federācijas un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīcības plānu šajā jautājumā.

 Valdes sēdes protokols

Nākamā LFF valdes sēde nozīmēta uz ceturtdienu, 10. septembrī plkst. 10:00 LFF telpās, Grostonas ielā 6b, Rīgā.


Latvijas Futbola federācija