Svētdien Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā "Staicele" tika aizvadīta trešā diena Latvijas U-14 vecuma grupas futbolistu kvalifikācijas turnīrā uz pasaulē lielāko futbola turnīru jauniešiem "Gothia Cup". Noslēdzošajās sacensību spēlēs noskaidrojās, ka pie apmaksātas ceļazīmes uz prestižo turnīru Zviedrijā tika BFC Daugavpils komanda, kas finālā ar 3:0 uzvarēja Šitika Futbola skolu.

Jau vēstīts, ka pēc pirmās "SKF Meet the World" turnīra dienas par pagaidu līderiem bija kļuvušas trīs komandas - FS METTA, Rīgas Futbola skola un Šitika Futbola skola -, savukārt sestdien notikušajās otrā posma spēlēs noskaidrojās, ka finālā savā starpā tiksies BFC Daugavpils un Šitika Futbola skola. Nevienam sportistam nav viegli aizvadīt augsta līmeņa spēles trīs dienas pēc kārtas, tāpēc šīs astoņas komandas ir pelnījušas lielu cieņu par parādīto spēli, it sevišķi, ja laukumā jādodas tik karstos laikapstākļos.

 Turnīra video apskats

Svētdienas principiālajā spēlē par 7./8. vietu ļoti azartiski cīnījās FK Tukums 2000 ar FK Liepāja/LSSS, jo neviens nevēlējās palikt kopvērtējuma tabulas pašā apakšā Aizsargi izdarīja visu, lai pamatlaikā bumba neielidotu viņu komandas vārtos, un tas nozīmēja, ka lielajā prestiža cīņā visu izšķīra 11 metru pēcspēles sitienu sērija, kurā par mata tiesu veiksmīgāki izrādījās liepājnieki.

Cīņā par 5./6. vietu rezultāts ļoti ilgi bija 1:1, tomēr tad savu atvadu vārdu teica Vidzemes FC futbolisti un spēja izraut sev labvēlīgu rezultātu pret AFA Olaine – 2:1. Tikmēr FS METTA pēc sestdien piedzīvotajiem sāpīgajiem zaudējumiem svētdien laukumā iznāca sportiski ļoti nikni, nodrošinot neapstrīdami pārliecinošu uzvaru pār Rīgas Futbola skolu ar 5:0. Līdz ar šo rezultātu FS METTA uz mājām ved turnīra bronzas medaļas.

Lielais fināls starp BFC Daugavpils un Šitika Futbola skolu pienāca pašā saules zenītā, kad spēlētājiem lielajā karstumā bija ļoti jākoncentrējas, lai sasniegtu kāroto uzvaru. Pirms spēles abas komandas izskatījās ļoti gatavas savai lielajai iespējai. Šajā svarīgajā koncentrēšanās spēlē pārliecinoši uzvarēja daugavpilieši, kuri bija pārāki ar 3:0. Daugavpilieši var būt lepni, ka varēs pārstāvēt savu klubu, pilsētu un valsti pasaulē tik ļoti labi zināmajā turnīrā.

Par turnīra labāko vārtsargu tika nosaukts Ivans Dubodelovs (BFC Daugavpils), labākā vārtu guvēja balva tika Aleksandram Kartišovam (FS METTA), bet par turnīra vērtīgāko spēlētāju kļuva Aleksejs Krjukovičs (Šitika Futbola skola). Labākā trenera balva pienācās Andrejam Sipailo (BFC Daugavpils), bet Godīgas spēles jeb "Fair-play" balvu nopelnīja FS METTA komanda.

SKF un Latvijas Futbola federācija BFC Daugavpils klubam novēl panākumus Zviedrijā un veiksmīgu futbola vasaru citos turnīros!

apakšgrupu spēļu rezultāti

A GRUPA

Klubs 1 2 3 4 Punkti Vārtu att. Vieta
1. FS METTA 4:0 4:0 7:1 9 15:1 1
2. Rīgas Futbola skola 0:4 2:1 3:0 6 5:5 2
3. AFA Olaine 0:4 1:2 2:2 1 3:8 3
4. Vidzemes FC 1:7 0:3 2:2 1 3:12 4

B GRUPA

Klubs 1 2 3 4 Punkti Vārtu att. Vieta
1. FK Liepāja/LSSS 1:4 0:1 2:0 3 3:5 3
2. BFC Daugavpils 4:1 0:3 1:0 6 5:4 2
3. Šitika Futbola skola 1:0 3:0 5:0 9 9:0 1
4. FK Tukums 2000 0:2 0:1 0:5 0 0:8 4
 

otrā posma spēļu rezultāti

  • A3 - B4 | AFA Olaine 2 - 1 FK Tukums 2000
  • A4 - B3 | Vidzemes FC 3 - 0 FK Liepāja/LSSS
  • A1 - B2 | FS METTA 0 - 3 BFC Daugavpils (11 m s.s.)
  • A2 - B1 | Rīgas Futbola skola 0 - 1 Šitika Futbola skola

Spēles par vietām

  • Par 7./8. vietu | FK Tukums 2000 3 - 4 FK Liepāja/LSSS (11 m s.s.)
  • Par 5./6. vietu | AFA Olaine 1 - 2 Vidzemes FC
  • Par 3./4. vietu | FS METTA 5 - 0 Rīgas Futbola skola
  • Par 1./2. vietu | BFC Daugavpils 3 - 0 Šitika Futbola skola

"SKF Meet the World" sacensības Staicelē norisinājās trīs dienu garumā. Turnīra uzvarētāji šovasar dosies apmaksātā braucienā uz "Gothia Cup", kas tiek dēvēts arī par Pasaules kausa izcīņu jauniešiem.

Staicelē notikušo turnīru "SKF Meet the World" rīkoja LFF sadarbībā ar vadošo gultņu kompāniju pasaulē SKF. Pērn "SKF Meet the World" turnīrā pirmo vietu izcīnīja FK Liepāja. Šīgada "Gothia Cup" sacensības no 12. līdz 18. jūlijam, kā ierasts, norisināsies Zviedrijas pilsētā Gēteborgā.

VAIRĀK PAR "GOTHIA CUP" TURNĪRu

"Gothia Cup" turnīrā Gēteborgā katru gadu pulcējas jaunie futbolisti no visas pasaules vecumā no 11 līdz 19 gadiem, bet spēlēs allaž piedalās ap 1600 komandu no teju 80 valstīm. Turnīra mērķis ir dot jauniešiem iespēju spēlēt futbolu starptautiska līmeņa turnīrā, tādējādi gūstot neaizmirstamu pieredzi. Pirmoreiz šīs sacensības tika rīkotas 1975. gadā, bet kopš tā laika spēlēs piedalījušies teju miljons futbolistu.

Šajā turnīrā savas futbolista gaitas savulaik ir sākuši tādi pazīstami sportisti kā Alans Šīrers, Andrea Pirlo un Zlatans Ibrahimovičs. 2013. gadā ceļazīmi uz turnīru no Latvijas izcīnīja komandas "Super Nova" futbolisti, kur viņi pirmoreiz Latvijas jaunatnes klubu vēsturē izcīnīja zelta medaļas U-11 grupā. Savukārt pērn FK Liepāja pārstāvji U-14 vecuma grupā tika līdz astotdaļfinālam.


Latvijas Futbola federācija