No 26. līdz 28. jūnijam Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā "Staicele" norisināsies Latvijas U-14 vecuma grupas futbolistu kvalifikācijas turnīrs uz pasaulē lielāko futbola turnīru jauniešiem "Gothia Cup". Tas tiek dēvēts arī par Pasaules kausa izcīņu jauniešiem.

Staicelē notiekošo turnīru "SKF Meet the World" rīko LFF sadarbībā ar vadošo gultņu kompāniju pasaulē SKF. Atlases sacensībās par apmaksātu ceļazīmi uz "Gothia Cup" spēkosies astoņu Latvijas klubu jaunie futbolisti – AFA Olaine, BFC Daugavpils, FK Liepāja/LSSS, FS METTA, Rīgas Futbola skola, Šitika Futbola skola, Vidzemes FC un FK Tukums 2000.

Pērn "SKF Meet the World" turnīrā pirmo vietu izcīnīja FK Liepāja. Šīgada "Gothia Cup" sacensības no 12. līdz 18. jūlijam, kā ierasts, norisināsies Zviedrijas pilsētā Gēteborgā.

Vairāk par "Gothia Cup" turnīru

"Gothia Cup" turnīrā Gēteborgā katru gadu pulcējas jaunie futbolisti no visas pasaules vecumā no 11 līdz 19 gadiem, bet spēlēs allaž piedalās ap 1600 komandu no teju 80 valstīm. Turnīra mērķis ir dot jauniešiem iespēju spēlēt futbolu starptautiska līmeņa turnīrā, tādējādi gūstot neaizmirstamu pieredzi. Pirmoreiz šīs sacensības tika rīkotas 1975. gadā, bet kopš tā laika spēlēs piedalījušies teju miljons futbolistu.

Šajā turnīrā savas futbolista gaitas savulaik ir sākuši tādi pazīstami sportisti kā Alans Šīrers, Andrea Pirlo un Zlatans Ibrahimovičs. 2013. gadā ceļazīmi uz turnīru no Latvijas izcīnīja komandas "Super Nova" futbolisti, kur viņi pirmoreiz Latvijas jaunatnes klubu vēsturē izcīnīja zelta medaļas U-11 grupā. Savukārt pērn FK Liepāja pārstāvji U-14 vecuma grupā tika līdz astotdaļfinālam.


Latvijas Futbola federācija