No 19. līdz 21. jūnijam Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā "Staicele" norisinājās LFF Futbola akadēmijas (FA) kausa izcīņas turnīrs, kurā piedalījās U-15 vecuma grupas (2000. dzimšanas gada) futbolisti. Ar šo turnīru noslēdzies 2000. dzimšanas gada futbolistu apmācības cikls LFF Futbola akadēmijā, bet pie uzvaras sacensībās tika LFF FA B komanda.

Turnīrā bez LFF Futbola akadēmijas A un B sastāviem piedalījās arī Igaunijas U-16 izlases futbolisti un "FM Vilnius" komanda no Lietuvas. LFF FA B komanda trīs spēlēs kā vienīgā palika nepārspēta, tādējādi ieņemot pirmo vietu.

LFF FA kausa izcīņas turnīra rezultāti

Vieta Izlases 1. 2. 3. 4. Punkti Vārti
1. LFF FA - B 1:1 2:0 1:0 7 4:1
2. Igaunijas U-16 1:1 3:0 0:1 4 4:2
3. LFF FA - A 0:2 0:3 2:1 3 2:6
4. FM Vilnius 0:1 1:0 1:2 3 2:3

Sacensību simboliskajā izlasē iekļuva četri futbolisti no LFF FA B komandas (Kaspars Kokins, Aksels Grosfogels, Ričards Šauers un Viktors Ziemelis), trīs Igaunijas U-16 izlases spēlētāji (Markus Soomets, Joonas Soomre un Kristofer Reinberg), kā arī divi futbolisti no LFF FA A komandas (Raivis Kiršs un Arturs Ļotčikovs) un "FM Vilnius" (Vladislav Sotnikov un Gustas Matijošius).

LFF FA A komandas treneri sacensībās bija Aleksandrs Jeļisejevs un Kirils Buravcevs, bet ar LFF FA B komandu turnīrā strādāja Jānis Goba un Mārtiņš Jaunskalže.

 LFF FA A komandas sastāvs

 LFF FA B komandas sastāvs

Pēc trīs gadus ilgā apmācības cikla LFF Futbola akadēmijā ap valsts labākajiem šīs vecuma grupas futbolistiem tiek veidota Latvijas U-16 izlase startam UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Šogad LFF Futbola akadēmijas pasākumos piedalās 2000.2001. un 2002. gadā dzimušie talantīgie Latvijas jaunie futbolisti, kurus visas sezonas garumā izraugās reģionu izlašu treneri. Ar LFF Valdes lēmumu Futbola akadēmija un tās attīstība ir viens no galvenajiem LFF darba virzieniem turpmākajos gados, tādējādi cerot ar treniņiem kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos nākotnē sekmēt Latvijas jaunatnes un nacionālās izlases, kā arī pašu futbolistu starptautisko konkurētspēju. LFF Futbola akadēmijas stratēģiskais mērķis ir vispusīgi attīstīt, motivēt un atbalstīt labākos un talantīgākos pašmāju futbolistus, sagatavojot viņus kā potenciālus spēlētājus Latvijas izlasēm un audzinot viņus kā vispusīgi attīstītas personības.


Latvijas Futbola federācija