2016. gada UEFA Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra “A” apakšgrupas spēle starp ISLANDI un LATVIJU norises vietu šī gada 10. oktobrī notiks ”Laugardalsvöllur” stadionā, Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā, apstiprināts UEFA.com mājaslapā. Sākums paredzēts plkst 19:00 (pēc Latvijas laika).

Stadions oficiāli tika uzbūvēts un atvērts 1958. gadā, savukārt 1997. gadā tas tika renovēts. Stadionā pēc vecās tribīnes restaurācijas un paplašināšanas šobrīd oficiāli ir 9 800 skatītāju sēdvietas. Stadions ikdienā tiek izmantots futbola spēļu un vieglatlētikas sacensību rīkošanai. Plašāka informācija pieejama Islandes FF mājaslapā.

Interesanti, ka 2007. gadā Latvijas nacionālā futbola izlase šajā stadionā ar rezultātu 4:2 pārspēja Islandi "EURO 2008" kvalifikācijas turnīra spēlē. Šajā mačā savu debiju Latvijas nacionālās izlases rindās piedzīvoja pussargs Jurijs Žigajevs, savukārt pašreizējais valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars šajā mačā devās laukumā 78. minūtē. Latvijas un Islandes valstsvienības līdz šim savā starpā tikušās trīs reizes, no kurām divas uzvaras svinēja Latvija, bet vienīgo uzvaru Islande guva 2014. gada 10. oktobrī Rīgā.

Plašāka informācija Latvijas futbola līdzjutējiem par iespējām pieteikties biļetēm fanu sektorā uz šo spēli tiks publicēta pēc oficiālās informācijas saņemšanas no Islandes Futbola federācijas puses. LFF vienlaikus aicina futbola līdzjutējus plānot šo braucienu un futbola spēles apmeklējumu savlaicīgi!

Nepieciešamo atribūtiku pirms došanās uz Islandi, kā arī citām Latvijas izlases spēlēm futbola līdzjutēji var iegādāties sporta preču veikalā “KOMANDA”.

Būsim kopā ceļā pretim iekļūšanai “EURO 2016”!

UEFA "EURO 2016" kvalifikācijas "A" grupas tabula un spēles


FOTO - Islandes Futbola federācija

Pēc Islanes Futbola federācijas un UEFA.com sniegtās informācijas,
Latvijas Futbola federācija