Baltijas kausa izcīņas finālā Latvijas nacionālā sieviešu izlase svētdien "LNK Sporta parkā" ar rezultātu 0:1 (0:0) piekāpās Igaunijai.

Romāns Kvačovs laukumā sūtīja identisku sastāvu tam, kāds pirms pāris dienām pusfinālā uzvarēja Fēru salas.

Pirmos nopietnos draudus kādas komandas vārtiem radīja Karlīna Miksone, kura no distances lika pretinieču vārtsardzei būt savu uzdevumu augstumos. Saspringtā cīņā bīstamas epizodes komandu soda laukumos izpalika, bet puslaika vidū ilgstoši medicīniskā palīdzība laukumā galvas sasituma dēļ tika sniegta Latvijas izlases kapteinei Anastasijai Ročānei. Viņa gan bija spējīga maču turpināt.

Puslaika pašās beigās labas iespējas izcelties bija Anastasijai Poļuhovičai un Katrīnai Daņilovai, kamēr Sofjai Ņesterovai pirmajās 45 minūtēs savu komandu no vārtu zaudējuma glābt ne reizi nenācās.

Arī otrais puslaiks ritēja asā un pašaizliedzīgā cīņā ar retiem sitieniem vārtu virzienā. Mača 64. minūtē igaunietēm izdevās noorganizēt ļoti bīstamu izgājienu uz vārtiem, tomēr savu komandu ar bumbas atņemšanu glāba Sofija Gergeležiu. Neilgu brīdi vēlāk pretinieces tomēr gan izvirzījās vadībā, kad reidu pa kreiso malu noslēdza precīzs sitiens no pašas vārtu priekšas.

Spēles 78. minūtē pēc stūra sitiena Latvijas izlases spēlētājas divreiz norībināja pretinieču vārtu pārliktni – vispirms Gergeležiu un pēc tam Miksone. Pēdējās sekundēs pēc soda sitiena izspēles vēl vienu iespēju izcelties neizmantoja Miksone.

Pusfinālā Latvijas izlase ceturtdien ar 2:1 uzvarēja dalībai turnīrā pieaicinātās Fēru salas. Aizraujošā un vārtu gūšanas iespējām bagātā spēlē abus vārtus Latvijas izlases labā guva Miksone.

Savukārt igaunietes ceturtdien pēc 2:2 neizšķirta pēcspēles sitienu sērijā pārvarēja Lietuvas barjeru. Izceļams, ka izlīdzinājumu Igaunijas izlase panāca spēles kompensācijas laika trešajā minūtē.

Mačā par bronzas medaļām svētdien Fēru salas ar 2:1 uzvarēja Lietuvu.

Iepriekšējais Baltijas kausa turnīrs sieviešu izlasēm notika 2022. gadā Igaunijā, kad Latvijas izlasei nācās samierināties ar ceturto vietu. Identisks rezultāts bija arī vēl gadu iepriekš Lietuvā, bet pirms tam trīs reizes pēc kārtas Latvijas futbolistes kļuva par turnīra uzvarētājām. Kopumā Baltijas kausā Latvijas izlase labākā bijusi piecas reizes.

Kā ziņots, šogad notikušajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase savā C līgas apakšgrupā ierindojās otrajā vietā aiz Slovēnijas, bet priekšā Ziemeļmaķedonijai un Moldovai. Tālākām cīņām mūsu komanda gan nekvalificējās.

Jau 7. novembrī ir gaidāma nākamā gada UEFA Nāciju līgas sievietēm izloze.