Otrajā 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas turnīra spēlē svētdien Latvijas U-17 izlase (2008. dz.g.) tikās ar galveno favorīti Angliju, atzīstot pretinieku pārākumu ar rezultātu 0:4 (0:3).

Latvijas izlases sākumsastāvā pēc turnīra pirmā mača tika veiktas sešas izmaiņas.

Pretinieki rezultātu atklāja 17. minūtē pēc lieliska tālsitiena, bet 30. minūtē tika izmantots veiksmīgs presings pret mūsu komandas aizsargiem. Vēl pēc četrām minūtēm Nils Balagušs tika pārspēts izgājienā ar atkārtotu sitienu, bet ceturtos vārtus angļi guva 57. minūtē pēc individuālā reida pa labo malu.

Pirms tam pirmās kārtas spēlēs ceturtdien Latvijas izlase ar 1:2 piekāpās Zviedrijai, bet Anglija ar 4:0 uzvarēja mājinieci Maltu. Noslēdzošo spēli pret Maltu mūsu komanda aizvadīs trešdien.

Andrejs Gluščuks komandā pulcējis spēlētājus no deviņām pašmāju akadēmijām, kā arī klubiem Itālijā, Islandē, Anglijā, Spānijā un Vācijā.

Šosezon ir mainīts atlases sacensību formāts. Grupas pirmo divu vietu ieguvēji kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā sacentīsies A līgā un turpinās cīņu par ceļazīmēm uz finālturnīru, savukārt pārējās komandas otrajā kārtā spēlēs B līgā. Tajā ceļazīmes uz finālturnīru netiks dalītas, toties notiks cīņa par paaugstināšanos uz A līgu nākamajam U-19 vecuma atlases ciklam.

Šī vecuma Eiropas čempionāta finālturnīrs nākamgad ar astoņu spēcīgāko izlašu dalību notiks Albānijā, bet 2027. gadā finālturnīru uzņems Latvija.

Iepriekš jūnijā Latvijas U-17 izlase savās mājās notikušajā Baltijas kausa izcīņas turnīrā ierindojās trešajā vietā. Pēc tam tā septembrī aizvadīja divas pārbaudes spēles izbraukumā pret Armēniju, abās izcīnot panākumus.