Arī pēc sestdien "Zvejnieku parkā" Salacgrīvā aizvadītās Latvijas Zēnu Futbola festivāla (ZFF) B grupas turnīra otrās dienas kopvērtējuma pirmajā vietā atrodas FK Smiltene, tomēr tās pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem pašlaik ir tikai viena punkta izteiksmē.

 B grupas turnīra otrās dienas apskats

Pēc piektdien Salacgrīvā pieredzētajiem salīdzinoši drēgnajiem laikapstākļiem visas sestdienas garumā jaunos futbolistus priecēja īsteni vasarīgs laiks, kas kopā ar spēļu norises vietā nemitīgi skanošo mūziku gādāja par ļoti pozitīvu atmosfēru.

Pirmajā turnīra dienā FK Smiltene futbolisti kā vienīgie neizjuta zaudējuma rūgtumu un kļuva par kopvērtējuma līderiem, bet sestdienas ievadā izdevās šo veiksmīgo sēriju turpināt. Otrajā spēļu kārtā smiltenieši tikās ar FK Ventspils OC, arī šoreiz iztiekot bez zaudējumiem. Abu klubu U-10 komandu cīņā Smiltenes pārstāvji bija pārāki ar 4:1, bet pārējo vecuma grupu cīņas noslēdzās neizšķirti – 1:1 un 0:0.

Bez zaudējumiem otrajā kārtā iztika arī sacensību vieni no galvenajiem favorītiem JFC Skonto, kas spēkojās ar Rīgas Futbola skolu. Šeit U-10 un U-12 vecuma grupu komandas nospēlēja neizšķirti 1:1, bet U-11 grupas cīņā JFC Skonto uzvarēja ar 2:0. Citviet pie pirmajām uzvarām tika FK Dinamo Rīga, kas mačos ar JFA Jelgava guva divus panākumus – 2:0 uzvaras U-10 un U-12 grupās. Savukārt U-11 vecuma grupas komandu duelī jelgavnieki revanšējās, uzvarot ar 2:0.

Trešajā kārtā pirmos zaudējumus piedzīvoja arī FK Smiltene, kurai divreiz kāju priekšā pielika JFA Jelgava futbolisti. Lai arī U-10 vecuma grupu spēlē smiltenieši bija pārāki ar 4:0, pārējās divās grupās ar attiecīgi 1:0 un 4:0 uzvarēja jelgavnieki. Šie panākumi palīdzēja JFA Jelgava pakāpties no kopvērtējuma pēdējās vietas un vēlreiz iesaistīties cīņā par labāko trijnieku.

Divas uzvaras trešajā kārtā izcīnīja arī Rīgas Futbola skola, kas bija pārāka cīņās ar FK Ventspils OC U-10 un U-12 futbolistiem – attiecīgi 2:1 un 3:0. Tikmēr U-11 grupā ar 3:0 uzvarēja ventspilnieki. Citviet trešajā kārtā tikās galvaspilsētas pārstāvji FK Dinamo Rīga un JFC Skonto. Jaunāko futbolistu duelī pārliecinoši ar 8:0 uzvarēja FK Dinamo Rīga, bet U-11 vecuma grupas spēlē JFC Skonto teju īstenoja fantastisku atspēlēšanos, vēlāk gan ciešot zaudējumu ar 4:5. Vecākajā grupā JFC Skonto revanšējās ar 2:1 uzvaru.

Līdz ar to pēc trim spēļu kārtām FK Smiltene kopvērtējumā apsteidz Rīgas Futbola skolu par tikai vienu punktu, bet vēl par punktu atpaliek FK Dinamo Rīga.

 B grupas turnīra pirmās dienas apskats

Pēc piektdienas spēlēm komandas aizvadīja tradicionālo soda sitienu konkursu, kurā nebijuši saspringtā cīņā ar pārsitienu palīdzību pirmo vietu ieņēma JFC Skonto, par mata tiesu apsteidzot Rīgas Futbola skolu. Savukārt pēc sestdienas spēlēm laukumā dodas komandu treneru un bērnu vecāku komandas, noskaidrojot spēcīgāko savā starpā. Spēlē piedalās arī Futbola dienas 2015 vēstnesis, aktieris Andris Bulis.

ZFF B grupas spēļu noslēgumā svētdien komandas aizvadīs vēl pa divām kārtām. Sacensības svētdien noslēgsies ar apbalvošanu plkst. 18:30. Šajās dienās Salacgrīvā ierodas prāvi jauno futbolistu vecāku pūļi, jo viens no ZFF mērķiem, šogad spēles organizējot nedēļas nogalēs, ir dot vecākiem iespēju ar saviem bērniem pavadīt kvalitatīvu kopīgo laiku.

Informācija par ZFF un operatīvi spēļu rezultāti – www.futbolafestivals.lv

Visās trīs turnīra dalības grupās sacenšas iesaistīto klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma komandas, bet komandu rezultāti tiks vērtēti kopējā klubu ieskaitē, kas noteiks valsts spēcīgāko jaunatnes futbola klubu. Sezonas ievadā no 5. līdz 7. jūnijam Salacgrīvā vienkopus pulcējās C grupas komandas, pirmo vietu izcīnot Valmieras FK, bet no 3. līdz 5. jūlijam cīņā dosies A grupas pārstāvji.

ZFF 2015. gada turnīra A grupas pēdējās vietas ieguvēji 2016. gadā spēlēs B grupā, bet B grupas uzvarētāji saņems ceļazīmi uz A grupu. Tāpat B grupas pēdējās vietas ieguvēji 2016. gadā spēlēs C grupā, bet C grupas uzvarētāji saņems ceļazīmi uz B grupu. Savukārt C grupas pēdējo divu vietu ieguvēji nevarēs piedalīties 2016. gada ZFF, kamēr C grupas izkritēju vietu 2016. gadā ieņems komandas pēc Latvijas Jaunatnes čempionāta sacensību reitinga, ko nosaka LFF Sacensību daļa.

Lasi vairāk par ZFF B grupas komandām un pasākumiem Salacgrīvā


Latvijas Futbola federācija