Latvijas U-17 izlase (2008. dz.g.) ceturtdien Maltā 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas turnīra pirmajā spēlē ar rezultātu 1:2 (1:1) piekāpās Zviedrijai.

Spēles rezultātu 16. minūtē atklāja Markuss Gomins, izceļoties ar bumbas atņemšanu un individuālo reidu līdz pat precīzam sitienam. Arī 33. minūtē ielaistie vārti tapa līdzīgā scenārijā, tikai šoreiz bumba izspēlē no vārtiem tika atņemta Latvijas futbolistiem. Teritoriālo pārsvaru arī pārsvarā uz tablo zviedri pārvērta 55. minūtē, pēc centrējuma sitot precīzi ar galvu, bet atlikušajā laikā Latvijas jaunieši par spīti centieniem un vairākiem sitieniem pa vārtiem izlīdzinājumu nepanāca.

Citā pirmās kārtas mačā ceturtdien Anglijas izlase ar 4:0 uzvarēja mājinieci Maltu.

Sacensību turpinājumā Latvijas jauniešiem 27. oktobrī sekos tikšanās ar Angliju, bet 30. oktobrī pretiniekos būs Maltas vienaudži.

Andrejs Gluščuks komandā pulcējis spēlētājus no deviņām pašmāju akadēmijām, kā arī klubiem Itālijā, Islandē, Anglijā, Spānijā un Vācijā.

Šosezon ir mainīts atlases sacensību formāts. Grupas pirmo divu vietu ieguvēji kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā sacentīsies A līgā un turpinās cīņu par ceļazīmēm uz finālturnīru, savukārt pārējās komandas otrajā kārtā spēlēs B līgā. Tajā ceļazīmes uz finālturnīru netiks dalītas, toties notiks cīņa par paaugstināšanos uz A līgu nākamajam U-19 vecuma atlases ciklam.

Šī vecuma Eiropas čempionāta finālturnīrs nākamgad ar astoņu spēcīgāko izlašu dalību notiks Albānijā, bet 2027. gadā finālturnīru uzņems Latvija.

Iepriekš jūnijā Latvijas U-17 izlase savās mājās notikušajā Baltijas kausa izcīņas turnīrā ierindojās trešajā vietā. Pēc tam tā septembrī aizvadīja divas pārbaudes spēles izbraukumā pret Armēniju, abās izcīnot panākumus.