Nākamajā svētdienā, 3. novembrī, Rīgas 49. vidusskolas parketa zālē starts tiks dots 2024./2025. gada Rīgas telpu futbola čempionātam, ko organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) un Futbola Turnīru asociācija (FTA) ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu. Līdzīgi kā pērn turnīrā startēs 12 dalībnieces.

Atbilstoši pagājušajā nedēļā notikušajā dalībnieku organizatoriskajā sapulcē apstiprinātajam spēļu norise tiek plānota svētdienās orientējoši laika periodā no plkst. 14:00 līdz 20:00, uzvarētāju noskaidrojot divos posmos. Pirmajā no tiem, komandām aizvadot pa vienai spēlei katrai ar katru, tiks noskaidrotas sešas spēcīgākās dalībnieces, kas turpinās cīņu par medaļām, un vēl sešas vienības, kas noskaidros vietu sadalījumu no 7.-12., kā arī Cerību kausa ieguvēju.

Turnīrā drīkstēs piedalīties spēlētāji, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu (izņēmuma kārtā ar vecāku atļauju arī jaunāki), savukārt dalība liegta Latvijas futbola čempionāta spēcīgākās līgas pārstāvjiem, kuri aizvadījuši vismaz vienu oficiālu spēli 2024. un/vai 2025. gada sezonā. Tāpat sacensībām aizliegts pieteikt futbolistus, kuri iekļauti spēles protokolā vismaz vienu reizi 2024./2025. gada sezonā Latvijas čempionāta spēcīgākās telpu futbola līgas komandās, izņemot vienu. Neierobežoti var piedalīties futbolisti, kuri dzimuši 1985. gadā un agrāk, kā arī tie, kuri dzimuši 2005. gadā vai vēlāk.

No pērnās sezonas spēcīgākajām vienībām nepiedalīsies čempione "New Project", kuras vietu ieņems "Napalm", bet abas iepriekš ārpus konkurences startējošās vienības "Riga FC" (šogad – "Riga Mariners") un "Futbola Parks Academy" šajā sezonā piedalīsies ar jauniešu komandām, oficiāli konkurējot ar visām pārējām čempionāta vienībām.

Līdzigi kā pērn dalībnieku pulkā redzēsim "Rīnūži", "DSV Latvia", ASK "Kadaga", FK "Ulbroka", "Industrial Steel Group", OSK "Ostnieks", "Reg Vardy"/"Anzāģe, BFS Ropažu SC un STEEL.

Rīgas čempionāta uzvarētāji un laureāti tiks apbalvoti ar kausu, medaļām un citām vērtīgām balvām no organizatoriem un sacensību partneriem. Tāpat tiks sumināts labākais spēlētājs, vārtsargs, komandas pārstāvis (treneris/menedžeris), rezultatīvākais spēlētājs, bet disciplinētākā komanda iegūs "Fair-play" balvu.

Komanda, kas saskaņā ar 2024./2025. gada čempionāta rezultātiem ieņems pirmo vietu, tiks uzaicināta uz Latvijas telpu futbola 1. līgas finālturnīru un nākamajā sezonā varēs pretendēt uz dalību Latvijas telpu futbola virslīgā.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija