Savā debijas sezonā par "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) čempionvienību kļuvusi "Riga FC Women" komanda.

Konkurentēm neaizsniedzamas rīdzinieces kļuva divas spēles pirms sezonas beigām. Tituls nodrošināts, pateicoties sestdien savā laukumā izcīnītajai uzvarai pret Liepājas Futbola skolu ar rezultātu 2:0.

Līdzšinējās 19 čempionāta spēlēs "Riga FC Women" futbolistes izcīnījušas 17 uzvaras, reizi cīnījušās neizšķirti un piedzīvojušas vienu zaudējumu. Komandas sīvākās konkurentes bija no "RFS Women" vienības, un par to liecina arī savstarpējo maču rezultāti – katrai pa 1:0 uzvarai un ļoti izšķirošs 3:2 panākums vēlākajām čempionēm.

"RFS Women" komandai vēl atlikusi viena spēle, tomēr pašlaik turnīra tabulā esošais trīs punktu deficīts vairs nav atspēlējams sliktākas savstarpējo spēļu bilances dēļ. Līdzšinējām valsts čempionēm līdz ar to sudraba medaļas, bet bronzas godalgas kaklā otro sezonu pēc kārtas tiks kārtas FS "Metta" pārstāvēm.

Pērnās sezonas sudraba medaļniecēm no Liepājas Futbola skolas šoreiz jāsamierinās ar ceturto vietu, bet pārējās kopvērtējuma pozīcijās blīvi izkārtojušās FK "Auda", FK "Iecava"/DFS, Rīgas Futbola skola un FK "Olaine".

Abas čempionāta vadošās komandas šosezon satikās arī Latvijas kausa finālā, kurā ar 1:0 uzvarēja "RFS Women".

Šī ir otrā turnīra sezona pēc kārtas ar astoņu komandu dalību. SFL turnīrā iepriekš lielākais komandu skaits bija septiņas 2014. un 2022. gada sezonās. Līgas attīstības plāns paredz astoņu komandu dalību ar izkrišanas un paaugstināšanās sistēmu, tādējādi nodrošinot ritmisku spēļu kalendāru un veicinot konkurenci komandu starpā.

Pirmoreiz čempionāta vēsturē Sieviešu futbola līgai ir savs titulsponsors.

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.

Foto: "Riga FC Women"