Līdzjutēju balsojumā par komanda.lv Pirmās līgas čempionāta maija mēneša labākajiem spēlētājiem atzīti Helmuts Saulītis no JDFS Alberts komandas un Elvijs Antonišķis no AFA Olaine vienības, kuri saņēma vienādu balsu skaitu un līdz ar to abi tiek pie mēneša labākā spēlētāja titula.

Gan 17 gadus vecais vārtsargs Saulītis, gan 20 gadus vecais uzbrucējs Antonišķis līdzjutēju balsojumā tika pie 33% balsu, bet viņu tuvākais sekotājs ar 7% balsu bija Kristaps Blanks no FK Tukums 2000/TSS komandas.

JDFS Alberts komanda maija mēnesi iesāka ar zaudējumu Salaspils komandai, bet mēneša turpinājumā tika izcīnītas piecas uzvaras pēc kārtas. Gados jaunais Saulītis savas vienības vārtus sargāja visās sešās maija spēlēs, divreiz paliekot nepārspēts.

Arī AFA Olaine maijā aizvadīja sešas spēles, tajās izcīnot divas uzvaras, divreiz cīnoties neizšķirti un piedzīvojot divus zaudējumus. Antonišķis visās mēneša spēlēs devās savas komandas sākumsastāvā, laukumā izceļoties kā viens no līderiem un gūstot vienus vārtus.

Jau otro reizi pēc kārtas līdzjutēji par mēneša labāko treneri nosaukuši Arturu Zakreševski no JDFS Alberts, kura vadībā šīs sezonas sacensību jaunpienācēji izveidojuši iespaidīgu uzvaru sēriju un pašlaik aktīvi cīnās par ielaušanos kopvērtējuma labāko trijniekā. Viņš tika pie 49% balsu, kamēr tuvākais sekotājs ar 14% balsu bija FK Tukums 2000/TSS komandas galvenais treneris Kristaps Dišlers.

Līdzjutēju balsojuma uzvarētāji balvā iegūst dāvanu kartes pirkumiem veikalā "Komanda". Balošana par turnīra maija mēneša izcilniekiem norisinājās mājaslapā www.komanda.lv.

Elvijs Antonišķis

Helmuts Saulītis

Arturs Zakreševskis


Latvijas Futbola federācija

FOTO - AFA Olaine, Helmuta Saulīša personiskais arhīvs, JDFS Alberts