Noslēdzošajā un izšķirošajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas turnīra mačā Latvijas U-19 izlase (2006./2007. dz.g.) otrdien Luksemburgā ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarēja savas grupas līderi Slovākiju un saglabāja cerības kvalificēties Elites kārtai.

Latvijas izlases sākumsastāvā tika veikta viena izmaiņa, kas nozīmē, ka visus trīs turnīra mačus no pirmās minūtes uzsāka deviņi futbolisti. Komanda pirmajā puslaikā izcēlās ar ļoti aktīvu spēli un bumbas kontroli, kas augļus deva 37. minūtē – pēc tālas partnera piespēles precīzs vārtu priekšā bija Markuss Strods.

Otrā puslaika ievadā 11 metru soda sitienu uz saviem vārtiem nopelnīja Aleksandrs Molotkovs, tomēr Kristers Gabriels Bite bija savā vietā un komandu glāba. Pie slovāku vārtiem labākā iespēja turpinājumā radās Lenardam Bērziņam, kurš pēc stūra sitiena raidīja bumbu garām mērķim.

Saspringtā cīņā Latvijas izlase pamatlaika pašās beigās pēc stūra sitiena guva arī otros vārtus, kad visaugstāk izlēca Valters Purs.

Slovākijas izlase jau pirms šī mača bija garantējusi kādu no pirmajām divām vietām apakšgrupā, jo bija parūpējies par divām uzvarām – 2:1 pret Luksemburgu un 3:0 pret Ziemeļmaķedoniju. Tikmēr Latvijas izlases kontā bija 1:1 neizšķirts pret Ziemeļmaķedoniju un 2:3 zaudējums mājiniecei Luksemburgai, kas nozīmēja, ka izredžu saglabāšanai par kvalificēšanos nākamajai kārtai mūsu komandai šajā mačā bija nepieciešama uzvara.

Citā trešās kārtas spēlē otrdien Luksemburga un Ziemeļmaķedonija cīnījās neizšķirti 1:1.

Līdz ar to apakšgrupas kopvērtējumā ar sešiem punktiem uzvarēja Slovākija, bet Luksemburga un Latvija iekrāja pa četriem punktiem. Otrajā vietā, pateicoties uzvarai savstarpējā spēlē, ierindojās Luksemburga, kamēr Ziemeļmaķedonija izcīnīja divus punktus.

Elites kārtai kvalificēsies apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī viena labākā no trešo pozīciju īpašniecēm. Pašlaik šajā rangā Latvija ieņem pirmo vietu, tomēr noslēgušās ir tikai trīs no 12 grupu spēlēm.

Pēcāk Elites kārtu pārvarēs tikai septiņas grupu labākās komandas, kas pievienosies mājiniecei Rumānijai finālturnīrā nākamā gada jūnijā.

Latvijas izlases kandidātu sarakstu veidoja septiņu vietējo klubu spēlētāji, kā arī futbolisti no Itālijas, Īrijas, Anglijas un Ukrainas.

Elites kārtu Latvijas U-19 izlase bija sasniegusi divos nesenākajos kvalifikācijas ciklos pēc kārtas. No pēdējā, kas risinājās šīgada martā, šajā izlases sasaukumā bija seši spēlētāji.

Jūnijā šī vecuma Latvijas izlase Kauņā kļuva par Baltijas kausa uzvarētāju.