Latvijas nacionālā izlase svētdien UEFA Nāciju līgas ceturtajā spēlē izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar Fēru salām.

Pēc iepriekšējās spēles izlaišanas Latvijas izlases sākumsastāvā atgriezās Roberts Savaļnieks, bet vieta uzbrukuma smailē tika uzticēta Robertam Uldriķim.

Bumbas kontrole spēles pirmajās minūtēs piederēja laukuma saimniekiem, tomēr bīstamas epizodes pie Riharda Matrevica sargātajiem vārtiem netika izveidotas. Latvijas izlasei ar bumbas kontroli un uzbrukumu veidošanu klājās sarežģīti, tomēr par spīti tam vienīgā vārtu gūšanas iespēja spēles ievadā radās tieši pie Fēru salu vārtiem. Izgājienam pret vārtiem tika izvirzīts Uldriķis, kura sitienu no tuvas distances tvēra vārtsargs.

Vēlāk spēle uz brīdi kļuva abpusēji azartiskāka un atklātāka, un abos laukuma galos tika bloķēti vairāki spēcīgi mēģinājumi apdraudēt vārtus. Bīstamāki savos uzbrukumu centienos izskatījās Fēru salu futbolisti, bet par Latvijas izlases nolūkiem 28. minūtē ar neprecīzu tālsitienu atgādināja Jānis Ikaunieks. Mūsu pretinieki regulāri soda laukumā ielauzās, izmantojot Latvijas izlases labo flangu, un tieši pēc vienas no šādām epizodēm 31. minūtē sekoja ļoti bīstama stūra sitiena izspēle. Mazliet vēlāk saspēlē kļūdījās Matrevics, un Latvijas izlasi no vārtu zaudējuma glāba tikai veiksme.

Puslaika izskaņā Matrevics saspēlē pieļāva vēl vienu kļūdu, kura šoreiz maksāja zaudētus vārtus – pēc acīgas piespēles nepiesegts no vārtu priekšas mājiniekus vadībā izvirzīja Hanuss Serensens.

Otro puslaiku Latvijas izlase sāka ar spēlētāju maiņu, Savaļnieka vietā laukumā ejot Antonijam Černomordijam. Pirmajās minūtēs otro dzelteno kartīti turnīrā saņēma Ikaunieks, kas nozīmē, ka viņam nākamā valstsvienības spēle būs jāizlaiž. Agresīvāki puslaika ievadā bija mājinieki, kamēr Latvijas futbolistiem arvien bija sarežģījumi ar kvalitatīvu uzbrukumu iesākšanu un brīvo zonu atrašanu otrā laukuma galā.

Mača 66. minūtē Alekseju Saveļjevu un Ikaunieku nomainīja Lūkass Vapne un Dario Šits. Tieši Šits kļuva par turpmāko minūšu varoni, pārliecinoši no vārtu priekšas realizējot izcilu Andreja Cigaņika centrējumu. Viņam pirmie vārti Latvijas izlasē.

Pēc šiem notikumiem atkal bumbas kontrole pārgāja mājinieku pusē, kas vienā no epizodēm lika savu meistarību vārtos demonstrēt Matrevicam. Otrā laukuma galā īpaši bīstams izskatījās Šits, piedaloties divu bīstamu situāciju izveidošanā. Citā epizodē 79. minūtē burzmā pretinieku vārtu priekšā veiksmīgāki bumbas bloķēšanā bija pretinieki.

Mača izskaņā iespējas parūpēties par uzvaru bija abām komandām. Latvijas valstsvienībā atkal uzmanības centrā bija Šits, kuru teicamā pozīcijā pievīla sitiena kvalitāte.

Abu komandu pirmā apļa tikšanās reizē pirms mēneša Rīgā mūsu komanda uzvarēja ar rezultātu 1:0. Vienīgos vārtus toreiz guva Renārs Varslavāns. Savukārt iepriekš kopš 2016. gada abas izlases savā starpā bija tikušās sešas reizes, un cīkstēšanās allaž bijusi sīva – katrai pa vienai uzvarai un četri neizšķirti.

Citā šīs apakšgrupas ceturtās kārtas spēlē svētdien Ziemeļmaķedonija izbraukumā ar 2:0 uzvarēja Armēniju. Līdz ar to pēc četrām spēļu kārtām šajā grupā Ziemeļmaķedonija ir līdere ar desmit punktiem, Armēnijai un Latvijai ir pa četriem punktiem, bet Fēru salu kontā ir trīs punkti.

Turnīru Latvijas izlase noslēgs novembrī ar mačiem izbraukumā pret Ziemeļmaķedoniju un savā laukumā pret Armēniju. Biļetes uz 17. novembra maču "Skonto" stadionā pret Armēniju ir pieejamas ŠEIT.

Grupas uzvarētājs automātiski iegūs paaugstināšanos uz B līgu, bet otro pozīciju ieguvēji par šādu iespēju aizvadīs pārspēles. Divas sliktākās no ceturto vietu ieguvējām automātiski tiks pazeminātas uz D līgu, bet pārējās divas gaida pārspēles par vietas saglabāšanu.