Sestdien spēlē pret Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas turnīra mājinieci Luksemburgu sāpīgu zaudējumu piedzīvoja Latvijas U-19 izlase (2006./2007. dz.g.) – 2:3 (0:1).

Pēc turnīra pirmā mača Viktors Dobrecovs komandas sākumsastāvā veica vienu izmaiņu – Kristiāns Mežsargs Markusa Stroda vietā. Tieši viņam pēc pretinieku kļūdas saspēlē 25. minūtē bija lieliska iespēja atklāt rezultātu, tomēr to 13 minūtes vēlāk paveica mājinieki, kad bumba pēc veiksmīga rikošeta atleca vārtu priekšā un tika raidīta Kristera Bites sargātajos vārtos.

Latvijas izlase neapjuka un aktīvi centās atspēlēties, kas otrā puslaika sākumā izdevās. Vispirms pēc skaistas saspēles bīstami pa vārtiem sita Dannī Aņisjko, bet brīdi vēlāk Rūdolfa Kļavinska centrēto bumbu no stūra sitiena vārtos pārvirzīja Tomašs Mickēvičs. Mača 57. minūtē, noslēdzot garu saspēli ar sitienu no vārtu priekšas, vadību atguva Luksemburgas jaunieši.

Arī šoreiz Latvijas izlasei izdevās atspēlēties. Par spēli ar roku tika piešķirts 11 metru soda sitiens, kuru izpildīt devās komandas kapteinis Markuss Ivulāns. Viņa raidījumu vārtsargs atsita, tomēr pirmais pie bumbas bija laukumā uz maiņu nākušais Roberts Bočs.

Abpusēji azartiskā spēles izskaņā veiksmīgāki tomēr bija laukuma saimnieki, kuri 89. minūtē pēc stūra sitiena trešo reizi pārņēma vadību, kuru šoreiz nosargāja.

Jau vēstīts, ka trešdien pirmās kārtas spēlēs Latvijas izlase cīnījās neizšķirti 1:1 ar Ziemeļmaķedoniju, bet Luksemburga ar 1:2 zaudēja Slovākijai. Sestdien citā otrās kārtas spēlē otro uzvaru izcīnīja un kādu no pirmajām divām vietām grupā nodrošināja Slovākija – 3:0.

Sacensību noslēgumā mūsu komanda otrdien tiksies ar slovākiem. Tālāku cerību saglabāšanai Latvijas izlasei būs nepieciešama uzvara.

Elites kārtai kvalificēsies apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī viena labākā no trešo pozīciju īpašniecēm. Pēcāk Elites kārtu pārvarēs tikai septiņas grupu labākās komandas, kas pievienosies mājiniecei Rumānijai finālturnīrā nākamā gada jūnijā.

Latvijas izlases kandidātu sarakstu veido septiņu vietējo klubu spēlētāji, kā arī futbolisti no Itālijas, Īrijas, Anglijas un Ukrainas.

Izceļams, ka Elites kārtu Latvijas U-19 izlase sasniegusi divos nesenākajos kvalifikācijas ciklos pēc kārtas. No pēdējā, kas risinājās šīgada martā, šajā izlases sasaukumā ir seši spēlētāji.

Jūnijā šī vecuma Latvijas izlase Kauņā kļuva par Baltijas kausa uzvarētāju.