Latvijas U-21 izlase priekšpēdējā 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē piektdien Stambulā ar rezultātu 0:3 (0:1) zaudēja Turcijai.

Lai arī laukuma saimniekiem piederēja vērā ņemams teritoriālais pārsvars, līdz sitieniem Jāņa Beka sargāto vārtu rāmī mača ievadā viņi netika. No distances tika veikti vairāki neprecīzi raidījumi, bet 28. minūtē gūtie laukuma saimnieku vārti aizmugures dēļ netika ieskaitīti.

Mača 35. minūtē Turcijas izlase savu panāca, kad pēc veiksmīga bumbas rikošeta pretinieka ātrums dāvāja izgājienu pret vārtsargu. Brīdi vēlāk pēc sava pirmā stūra sitiena teicama iespēja izlīdzināt rezultātu bija Aleksejam Kudeļkinam. Savu komandu glāba vārtsargs.

Otrā puslaika sākums Latvijas izlasei nepadevās, un pēc desmit nospēlētām minūtēm mājinieku pārsvars dubultojās, kad pēc bumbas atņemšanas laukuma vidū tika noorganizēts ātrais pretuzbrukums. Turku uzbrukumiem turpinoties, 65. minūtē pēc pacietīgas saspēles tika gūti arī trešie vārti.

Arī atlikušajā laikā laukumā notiekošo kontrolēja Turcijas futbolisti, pārliecinoši nosargājot iekrāto pārsvaru.

Atgādinām, ka abu komandu pirmā apļa tikšanās reizē pirms gada Jelgavā pārāka ar 2:1 bija Latvijas izlase. Vārtus toreiz guva Bruno Melnis un nu jau nacionālajā valstsvienībā spēlējošais Lūkass Vapne.

Kvalifikācijas turnīru mūsu komanda noslēgs 15. oktobrī izbraukumā pret Sanmarīno.

Ar astoņiem punktiem deviņās spēlēs Latvijas izlase savā grupā ieņem piekto vietu, Turcija ar 13 punktiem ir pozīciju augstāk, bet Sanmarīno ir bez punktiem un noslēdz tabulu tās sestajā vietā.

Katras grupas uzvarētāji un trīs labākās otro vietu īpašnieces kvalificēsies finālturnīram, bet pārējās sešas otro vietu ieguvējas piedalīsies "Play-off" kārtā.

Galvenais treneris Aleksandrs Basovs uz izlasi izsaucis spēlētājus no astoņiem pašmāju klubiem, Itālijas, Igaunijas un Kipras.

Iepriekš jūnijā Latvijas U-21 izlase Igaunijā kļuva par Baltijas kausa ieguvēju, nosargājot 2022. gadā izcīnīto titulu. Septembrī Jūrmalā sekoja 0:1 zaudējums norvēģiem un 2:2 neizšķirts Dublinā pret īriem.