Piektdien Daugavgrīvas vidusskolas futbola laukumā Rīgā tika aizvadīts jau tradicionālais futbola turnīrs meiteņu komandām Daugavgrīvas kauss. Sacensībās piedalījās 2001. gadā dzimušās futbolistes un jaunāka gadagājuma spēlētājas.

Sešas turnīrā startējošās komandas bija sadalītas divās apakšgrupās, katrā pa trim vienībām. A grupā spēkiem mērojās turnīra mājinieces Rīgas Futbola skola, Rēzeknes BJSS un FK Iecava. Savukārt B grupā par uzvarām cīnījās Rēzeknes novada BJSS, SK Imanta un viesi no Igaunijas - JK Parnu komanda.

Pirmo vietu A grupā ar četriem punktiem kopvērtējumā un labāku vārtu attiecību ieņēma Rīgas Futbola skola, nospēlējot neizšķirti (0:0) ar Rēzeknes BJSS komandu un pārliecinoši uzvarot FK Iecava (3:0). Otrajā vietā arī ar četriem punktiem palika Rēzeknes BJSS komanda, kas izcīnīja uzvaru pret FK Iecava ar minimālu pārsvaru (1:0), un tas noslēgumā neļāva iegūt pirmo vietu apakšgrupā. FK Iecava šoreiz palika bez iegūtiem punktiem trešajā vietā.

Savukārt B grupā ar sešiem punktiem un iegūtām divām uzvaram pret SK Imanta un Rēzeknes novada BJSS (attiecīgi 2:0 un 2:1) triumfēja mūsu kaimiņi no Igaunijas JK Parnu komanda. Otrajā vietā ierindojās Rēzeknes novada BJSS ar trim punktiem kopvērtējumā un uzvaru pār SK Imanta komandu sīvā cīņā ar rezultātu 3:2. SK Imanta, rādot cienīgu un aizraujošo spēli, šoreiz palika bez punktiem trešajā vietā.

Startu spēlēm par vietām deva FK Iecava un SK Imanta. Spēle beidzās ar rezultātu 1:0 SK Imanta labā, bet vienīgie vārti tika gūti jau spēles 30. sekundē. Šīs komandas kopvērtējumā ieņēma attiecīgi piekto un sesto vietu.

Spēlē par 3.-4. vietu spēkiem mērojās Rīgas Futbola skola un Rēzeknes novada BJSS. Diemžēl rēzeknietes nespēja rādīt nopietnu pretestību mājiniecēm - spēle noslēdzās ar rezultātu 2:0 par labu Rīgas Futbola skolas komandai.

Uzmanības centrā bija finālspēle starp Rēzeknes novada BJSS un JK Parnu. Pirmajā puslaikā rezultātu atklāja Rēzeknes novada BJSS komanda (1:0), bet īsi pēc ielaistajiem vārtiem JK Parnu komanda aktivizējās un ar vairākiem bīstamiem uzbrukumiem apdraudēja rēzekniešu vārtus. Tomēr pārliecinoši un veiksmīgi nospēlēja Rēzeknes novada BJSS komandas vārtsardze Sofja Ņesterova. Turpinot uzbrukt, JK Parnu panāca izlīdzinājumu (1:1), un spēle sākās no jauna ar jaunu iedvesmu un cīņassparu. Pēc līdzīga scenārija Rēzeknes novada BJSS izvirzījās vadībā (2:1), bet neatlaidīgās JK Parnu spēlētājas otro reizi pēc kārtas spēja panākt neizšķirtu. Spēle beidzās ar rezultātu 2:2, un visus līdzjutējus sagaidīja aizraujoša un saspringta pēcspēles sitienu sērija, kur veiksmīgākas izrādījās Rēzeknes novada BJSS futbolistes (3:2).  Gan meitenes, gan komandas treneris Igors Derjagins neslēpa emocijas un patiesi priecājās par iegūto pirmo vietu, savukārt JK Parnu nevarēja slēpt asaras un sarūgtinājuma sajūtas.

Kopumā turnīrā valdīja pozitīva un draudzīga atmosfēra. Tā pamatmērķis ir nodrošināt lielāku spēļu praksi meiteņu futbola komandām ārpus regulārā čempionāta. Apbalvošanas ceremonijā, kurā piedalījās Latvijas Futbola federācijas (LFF) sieviešu futbola attīstības speciāliste Ņina Travkina, komandas tika apbalvotas ar medaļām un kausiem, kā arī ar saldiem pārsteigumiem no “Martiņa Beķerejas” un individuālajām balvām katras komandas labākajai spēlētājai.

Atgādinām, ka turnīru organizēja Rīgas Futbola skola sadarbībā ar LFF. Šīs sacensības ir lielisks piemērs tam, kā klubi var izmantot LFF piedāvāto Futbola turnīru atbalsta programmu savas meiteņu futbola sistēmas attīstīšanai. Šis ir vienīgais meiteņu futbola turnīrs, kas Latvijā tiek organizēts ar LFF Futbola turnīru atbalsta programmas palīdzību, tāpēc LFF aicina ieinteresētos klubus nākotnē vairāk izmantot šo iespēju un pieteikties atbalstam.

LFF izsaka pateicību visiem turnīra dalībniekiem, it īpaši mūsu viesiem no Igaunijas JK Parnu komandai un tās trenerim Jüri Saar.


Latvijas Futbola federācija