Latvijas nacionālās izlase ceturtdien "Skonto" stadionā UEFA Nāciju C līgas pirmā apļa noslēgumā bija spiesta samierināties ar zaudējumu Ziemeļmaķedonijai – 0:3 (0:1).

Latvijas izlases sākumsastāvā šajā mačā atgriezās centra aizsargs Vitālijs Jagodinskis, kurš pirms tam piedalījās marta pārbaudes spēlē pret Kipru, bet līdz tam valstsvienību nebija pārstāvējis kopš 2019. gada. Tā bija vienīgā izmaiņa komandas starta vienpadsmitniekā salīdzinājumā ar nesenāko spēli pret Fēru salām. Ārpus pieteikuma veselības apsvērumu dēļ šoreiz palika Roberts Savaļnieks.

Mača ievadā izbīli piedzīvoja Latvijas izlases vārtsargs Rihards Matrevics, kurš pēc tālas piespēles un bumbas atsitiena tomēr paspēja aizsniegties līdz bumbai. Pacietīgā spēlē ar bumbu labākas iespējas gan pavērās laukuma saimniekiem, uzbrukuma galvgalī nonākot gan Vladislavam Gutkovskim, gan Jānim Ikauniekam, kurš ar galvu bumbu ļoti bīstami raidīja garām vārtiem. Tiesa, Gutkovskis jau mača 17. minūtē piespiedu kārtā bija spiests laukumu pamest, un viņa vietā, debitējot valstsvienībā, cīņā tika sūtīts Dario Šits.

Bumbas kontrole turpinājumā nonāca pretinieku pusē, un Latvijas komandas vārtu virzienā tika raidīti vairāki spēcīgi sitieni no distances. Ilgs gan šis nogrieznis nebija, spēlei izlīdzinoties un mājiniekiem tiekot līdz vairāku uzbrukumu mēģinājumiem. Tiesa, savas iespējas labāk izmantoja Ziemeļmaķedonija, kad 35. minūtē pēc brīvo zonu atrašanas no pašas vārtu priekšas vārtus guva Jani Atanasovs.

Puslaika pašās beigās Latvijas izlasei atkal izdevās nopietni apdraudēt pretinieku vārtus, kad pēc Andreja Cigaņika centrējuma pretinieki pēdējā brīdī briesmas likvidēja, bet mirkli vēlāk vārtsargam meistarību demonstrēt lika Raivis Andris Jurkovskis.

Otrā puslaika ievadā Latvijas komandai bija divas lieliskas iespējas atspēlēties – vispirms līdz bumbai neaizsniedzās Šits, bet pāris sekundes vēlāk pēc Dmitrija Zelenkova centrējuma garām mērķim ar galvu sita Ikaunieks. Latvijas izlase centās uzturēt augstu spēles tempu un turējās pie iniciatīvas grožiem. Mača 61. minūtē pēc Ikaunieka izpildītā soda sitiena pašā vārtu priekšā uz pateicīgu bumbas atlēcienu nenoreaģēja Kisters Tobers.

Neskatoties uz Latvijas izlases pārsvaru un pārliecinošo sniegumu, pietika ar vienu nesaprašanos aizsardzībā cīņā par tālo piespēli, lai 70. minūtē Lirims Kamili dubultotu viesu pārsvaru. Uzreiz pēc šīs epizodes Jagodinska vietā laukumā devās Roberts Uldriķis

Latvijas izlase spēles turpinājumā regulāri izveidoja bīstamus uzbrukumus, ieguva vairākus stūra sitienus un vairākkārt neprecīzi apdraudēja pretinieku vārtus, tomēr cīņas gaitu mainīt nespēja. Kompensācijas laikā trešos vārtus ar spēcīgu sitienu guva Elifs Elmass.

Pirmajās divās turnīra kārtās septembrī Latvijas izlase ar 1:4 izbraukumā zaudēja Armēnijai un ar 1:0 savā laukumā uzvarēja Fēru salas, kamēr Ziemeļmaķedonija viesos cīnījās 1:1 ar Fēru salām un mājās ar 2:0 apspēlēja Armēniju.

Turnīra otro apli Latvijas izlase atklās jau svētdien Fēru salās, bet noslēdzošie divi mači paredzēti novembrī.

Biļetes uz 17. novembra maču "Skonto" stadionā pret Armēniju ir pieejamas ŠEIT.

Grupas uzvarētājs automātiski iegūs paaugstināšanos uz B līgu, bet otro pozīciju ieguvēji par šādu iespēju aizvadīs pārspēles. Divas sliktākās no ceturto vietu ieguvējām automātiski tiks pazeminātas uz D līgu, bet pārējās divas gaida pārspēles par vietas saglabāšanu.