"Unity Euro Cup" turnīrā bēgļiem un amatieriem, kas 10. oktobrī risinājās Šveices pilsētā Nionā, Latvijas komanda ierindojās pirmajā vietā 16 vienību konkurencē. Latvijas komandas dalību sacensībās nodrošināja Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar "Lidl Arena".

Turnīrs bija paredzēts komandām, kuru sastāvā spēlēja personas ar bēgļu statusu kopā ar vietējiem amatieru spēlētājiem - gan sievietēm, gan vīriešiem. Sieviešu dalība komandā bija obligāts nosacījums.

Savā apakšgrupā Latvijas komanda izcīnīja uzvaras pār Armēniju (1:0), Slovēniju (3:1) un Maltu (3:0), sasniedzot pusfinālu, kurā ar 5:3 tika apspēlēta arī Grieķija. Tas Latvijas komandai deva vietu finālā pret Somiju, un tajā tika svinēts panākums ar 4:1.

Latvijas komandu veidoja Ukrainas bēgļi un četri vietējie spēlētāji, bet sastāva vēstneša pienākumus pildīja Oļehs Lazurka – savā dzimtenē aktīvs dažādu līmeņu futbolists. Pašlaik viņš dzīvo Latvijā, kur izveidojis ukraiņu komandu, kas ar LFF un Rīgas Futbola federācijas (RFF) atbalstu piedalās dažādos turnīros.

"Unity Euro Cup" tika ieviests 2022. gadā sadarbībā starp Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA) un ANO Bēgļu aģentūru, lai veicinātu bēgļu iekļaušanu sabiedrībā. Šādas sacensības demonstrē futbola spēku palīdzēt bēgļiem, patvēruma meklētājiem un valsts iekšienē pārvietotajām personām iekļauties kopienā, radot atvērtu vidi un vienlaikus palīdzot saglabāt fizisko un garīgo veselību.

Pērn "Unity Euro Cup" turnīrā Latvijas komanda ierindojās piektajā vietā.