Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas turnīra atklāšanas spēlē trešdien Luksemburgā Latvijas U-19 izlase (2006./2007. dz.g.) cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Ziemeļmaķedoniju.

Latvijas izlase spēles gaitā iekaroja pārsvaru sitienos pa vārtiem un regulāri tika pie iespējas veikt stūra sitienus, un viena no šādām epizodēm augļus deva 60. minūtē, kad pēc komandas kapteiņa Markusa Ivulāna piespēles rezultātu atklāja Tomašs Mickēvičs. Pretinieki neizšķirtu panāca 76. minūtē, realizējot par Ivulāna pārkāpumu piešķirto 11 metru soda sitienu. Mača izskaņā sitienus pa vārtiem veica abas komandas, turklāt Marata Gaļajeva raidītā bumba atsitās pret vārtu konstrukciju.

Turnīra turpinājumā sestdien Latvijas izlase tiksies ar mājinieci Luksemburgu, bet otrdien pretiniekos būs Slovākija.

Gaidāmo pretinieku savstarpējā spēlē trešdien pārāki ar 2:1 bija slovāki.

Elites kārtai kvalificēsies apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī viena labākā no trešo pozīciju īpašniecēm. Pēcāk Elites kārtu pārvarēs tikai septiņas grupu labākās komandas, kas pievienosies mājiniecei Rumānijai finālturnīrā nākamā gada jūnijā.

Viktora Dobrecova pārraudzīto kandidātu sarakstu veido septiņu vietējo klubu spēlētāji, kā arī futbolisti no Itālijas, Īrijas, Anglijas un Ukrainas.

Izceļams, ka Elites kārtu Latvijas U-19 izlase sasniegusi divos nesenākajos kvalifikācijas ciklos pēc kārtas. No pēdējā, kas risinājās šīgada martā, šajā izlases sasaukumā ir seši spēlētāji.

Jūnijā šī vecuma Latvijas izlase Kauņā kļuva par Baltijas kausa uzvarētāju.