Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas Futbola federācija (LFF) kopīgi ar globālo līderi loģistikas nozarē DHL rīkoja labdarības futbola turnīru, kas nedēļas nogalē risinājās Rīgā. Tajā Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas atbalstam saziedoti 7500 EUR.

Ar katru gadu turnīru dalībnieku rindas ir palikušas tikai kuplākas, iniciatīvā ar savām komandām iesaistoties arvien jauniem sabiedrībā labi zināmiem uzņēmumiem. Šoreiz futbola laukumā satikās 20 komandas, starp kurām pirmoreiz bija arī LFF organizēts kolektīvs. Spēlētāju vidū bija arī Latvijas izlases treneru korpusa pārstāvji Andris Vaņins, Aleksandrs Cauņa, Māris Smirnovs un Massimo Paganins.

Saziedotie līdzekļi tiks novirzīti SOS Bērnu ciematu futbola klases vajadzībām un nometņu rīkošanai.

"Esam ļoti gandarīti, ka jau trešo gadu pēc kārtas kopā ar mūsu partneriem no DHL varam rīkot šo īpašo labdarības turnīru, un šogad mums ir izdevies piesaistīt vēl vairāk komandu un atbalstītāju. Tas ir lieliski, ka ar futbola palīdzību varam sniegt ieguldījumu tik svarīgam mērķim – palīdzēt Latvijas SOS Bērnu ciematiem. Redzēt, kā sporta kopiena apvienojas, lai atbalstītu bērnus, ir iedvesmojoši. Saziedotie līdzekļi dos iespēju turpināt attīstīt futbola klasi un organizēt nometnes bērniem, kas ir būtiska pieredze viņu attīstībai un labklājībai," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko.

"Esam ļoti lepni turpināt realizēt šo brīnišķīgo iniciatīvu, kas apvieno uzņēmumus un futbola entuziastus labdarības vārdā. Mēs, DHL, uzskatām, ka mūsu sociālā atbildība sniedzas tālāk par ikdienas biznesa darbībām, un ar šādu pasākumu mēs varam reāli palīdzēt tiem, kam tas visvairāk nepieciešams. Šī gada turnīrs apliecina, cik daudz mēs varam sasniegt, sadarbojoties un izmantojot sportu kā platformu pozitīvām pārmaiņām. Esmu pārliecināts, ka saziedotie līdzekļi sniegs nozīmīgu atbalstu SOS Bērnu ciematiem, palīdzot bērniem attīstīt prasmes un gūt prieku no futbola," saka "DHL Express Latvia" rīkotājdirektors Artis Dekšenieks.

Turnīra dalībnieki: DHL Express Latvia, Virši, AE Partneri, Skandi Motors, SmartLynx, Rīgas lidosta, Veselības vēstniecība, LAPA, Latvijas Universitāte, Enamine, Latvijas Futbola federācija, Lidl Latvija, Madara Cosmetics, RETN, Printful, SOS Bērnu ciemati, Kinetics Nails Systems, LNK Industries, Azeron, Sportland.