Ar plašu dalībnieku skaitu iepriekšējā nedēļā tika aizvadīti divi no centrālajiem Rīgas Futbola federācijas (RFF) pasākumiem kalendārā gada ietvaros – RFF un Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētie "Grassroots Leader" kursi, kā arī RFF kopā ar LFF un "Ghetto Games" organizāciju īstenotais Rīgas skolu futbola festivāls. Abi pasākumi notika #BeActive Eiropas Sporta nedēļas ietvaros.

26. septembrī "Rimi Olimpiskā centra" konferenču zālē notikušo "Grassroots Leader" kursu ietvaros piedalījās vairāk nekā 30 esošie un topošie futbola speciālisti, aptverot plašu Latvijas galvaspilsētas un tās reģionu loku. Dalībniekiem bija iespēja iegūt zināšanas par sporta nodarbību un futbola treniņu vadīšanu, turnīru un festivālu rīkošanu, kā arī citu masu pasākumu sekmīgu organizēšanu.

Kursu laikā ar "Grassroots" jeb masu futbola specifiku plašāk iepazīstināja LFF speciālists Roberts Lejnieks, RFF prezidents un LFF valdes loceklis Eduards Borisevičs, RFF izpilddirektora vietniece Jevgeņija Obodņikova, kā arī organizācijas "Centrs Dardedze" pārstāve Anda Avena.

Savukārt dienu vēlāk "Rimi Olimpiskā centra" mākslīgā seguma laukumā trešo reizi pēc kārtas risinājās Rīgas skolu futbola festivāls, pulcējot ap 300 bērnu no dažādām Latvijas galvaspilsētas skolām un aizvadot daudzpusīgas futbola aktivitātes. Pasākumu tradicionāli palīdzēja organizēt "Grassroots Leader" kursa dalībnieki.

Katra skola par dalību pasākumā ieguva futbola bumbu, bet ar RFF partneru – sporta klubu tīkla "My Fitness", saldējuma "Eskimos", "Atrakcijas no Holandes", sporta preču veikala "Sportland", dabīgā minerālūdens "Stelpes", sporta preču veikala "Komanda", kolekcijas kartīšu un uzlīmju "Kanika" un kluba "Riga FC" – sarūpētajām dāvanām tika sveikts ikviens festivāla apmeklētājs, individuālas piemiņas veltes saņemot arī skolu komandu pavadoņiem un skolotājiem.

"Kā organizatori esam ļoti gandarīti par plašo atsaucību no dalībnieku puses abos pasākumos, bija patīkama daudzu studentu līdzdalība "Grassroots Leader" kursos. Ļoti ceram, ka viņi visi paliks futbolā, pilnveidojot zināšanas un prasmes arī nākotnē. Tāpat prieks par Rīgas skolām, kas festivāla projekta ietvaros uzticas mums un atsaucas dalībai pasākumā, iesaistot savus audzēkņus dalībai šajā aktivitātē. Jāuzsver, ka tās nav sacensības, tie ir futbola svētki, kas dod teicamu iespēju iepazīties ar mūsu iemīļoto sporta veidu, uzzināt daudz ko jaunu. Viena konkrēta uzvarētāja nav – tādi ir visi, kas sper pirmos soļus futbola izzināšanā," uzsvēra J. Obodņikova.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija