Ceturtdien Latvijas čempionvienība FC RFS aizvadīja UEFA Eiropas līgas pamatturnīra pirmo mājas spēli. "Daugavas" stadionā Rīgā izcīnīts 2:2 neizšķirts pret tituliem bagāto Eiropas mēroga grandu "Galatasaray". Latvijas kluba labā vārtus guva Jānis Ikaunieks un Laša Odišarija.

Kā zināms, pamatturnīra pirmajā kārtā FC RFS pirms nedēļas izbraukumā ar 1:4 zaudēja rumāņu klubam FCSB.

Viktora Moroza vadītā Rīgas komandas spēli sāka ļoti aktīvi, tiekot arī pie teicamas vārtu gūšanas iespējas, taču pēc spēlētām desmit minūtēm "Galatasaray" pakāpeniski pārņēma iniciatīvu. Savas iespējas viesu komanda izmantoja ar juveliera precizitāti. Beļģijas futbola izlases "zelta paaudzes" laikā 109 mačus aizvadījušais Drīss Mertenss izvirzīja vadībā Turcijas klubu, bet vēl pēc pārdesmit minūtēm 2:0 viesu labā panāca Junuss Akgins.

Pārsvara dubultošana iemidzināja pretiniekus, un to puslaika izskaņā teicami izmantoja RFS uzbrucēji. Sedriks Kuadio pamanīja, ka turku komandas aizsargs izlaida no sava redzesloka Jāni Ikaunieku, un Latvijas izlases līderis, divreiz sitot ar sev neērto labo kāju, panāca 1:2.

Spēlei atsākoties otrajā puslaikā, Jānis Ikaunieks regulāri turēja spriedzē pretinieku aizsargus viņu pašu soda laukumā, visbeidzot 55. minūtē viņa sistā bumba trāpīja pa vārtu pārliktni, atlēca uz kājas Lašam Odišarijam - 2:2, un "Daugavas" stadiona tribīnēs pulcējušies futbola baudītāji varēja eksplodēt gavilēs.

Starp citu, šī bija viena no visvairāk apmeklētajām futbola spēlēm Latvijā pēdējos piecpadsmit gados. 2009. gadā Latvijas izlases mājas spēli pret Šveici klātienē noskatījās 8600 skatītāju. Kā zināms, pēc tam "Skonto" stadiona ietilpība pakāpeniski saruka. Pēc "Daugavas" stadiona renovēšanas maksimālā ietilpība mājas spēlēs pieauga līdz piecciparu skaitlim.

Turcijas grandam "Galatasaray" bija ap 40 minūtēm, lai attaisnot favorīta statusu, taču Rīgas klubs ne tikai saglabāja drošību aizsardzībā, bet arī meklēja iespējas, kā izraut uzvaru. Vēl pirms kompensācijas laika sākšanās mājinieku fani aplausu pavadījumā skaļi skandēja: "RFS! RFS!" Rīdziniekiem izdevās nosargāt punktu, kas viņiem ir vēsturiski pirmais UEFA Eiropas līgā. Turklāt tas izcīnīts pret, iespējams, spēcīgāko no izlozes piespēlētajiem pretiniekiem.

Atgādinām, ka FC RFS UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā aizvadīs kopumā astoņas spēles, no kurām četras būs mājas laukumā. Turnīra turpinājumā uz Rīgu brauks tādi visā pasaulē zināmi klubi kā Amsterdamas "Ajax", Grieķijas PAOK un Beļģijas grands "Anderlecht". Biļetes iespējams iegādāties šeit. Izbraukumā Latvijas klubu gaida spēles ar Frankfurtes "Eintracht" (Vācija), Telavivas "Maccabi" (Izraēla) un Kijivas "Dynamo" (Ukraina).