Dramatisku uzvaru UEFA Jaunatnes līgā trešdien svinēja Latvijas komanda BFC "Daugavpils", turpinot sezonu Eiropas prestižākajās klubu sacensībās jauniešiem. Šis ir līdz šim veiksmīgākais Latvijas komandu starts šajā turnīrā.

Nacionālo čempionu zara pirmajā kārtā BFC "Daugavpils" mērojās spēkiem ar "Cliftonville" no Ziemeļīrijas. Pirmajā spēlē 18. septembrī Rīgā pie uzvaras tika Latvijas pārstāvji, kad 1:0 panākumā vienīgos vārtus guva ukrainis Artjoms Harža.

Atbildes mačs trešdien notika Belfāstā, komandām sarūpējot dramatisku cīņu. Pēc vārtiem 25. minūtē mājinieki pamatlaika pēdējā minūtē panāca sev tīkamo 2:0 pārsvaru, tomēr kompensācijas laika astotajā minūtē precīzs bija laukumā uz maiņu nākušais Artēmijs Masļakovs, dramatiski nodrošinot pēcspēles sitienu sēriju. Tajā ar 4:2 pārāki bija Latvijas pārstāvji.

BFC "Daugavpils" kā pāra uzvarētāji divu spēļu summā otrajā kārtā tiksies ar "Sassuolo" no Itālijas ar pirmo spēli savā laukumā. Sasniedzot trešo kārtu, iespējamie pretinieki ir "Real Betis Balompié" no Spānijas un "Kairat" no Kazahstānas ar pirmo maču izbraukumā.

Otrās kārtas spēles paredzētas 23. oktobrī un 6. novembrī.

UEFA Jaunatnes līga šosezon notiek jaunā formātā, sacensībās pirmoreiz piedaloties visu UEFA dalībvalstu pārstāvjiem. Atsevišķos zaros sacenšas nacionālie čempioni un UEFA Čempionu līgas klubu jaunatnes komandas, vienotā izslēgšanas spēļu turnīrā kopā sanākot nākamā gada februārī. No nacionālo čempionu zara tajā iekļūs desmit trešo kārtu pārvarējušās komandas.

Turnīrā BFC "Daugavpils" piedalās kā pagājušās sezonas Latvijas Jaunatnes čempionāta U-18 vecuma grupas čempionvienība.

Šī ir piektā reize vēsturē, kad Latvija ir pārstāvēta Eiropas prestižākajā klubu futbola turnīrā jauniešiem.

Foto: Roberts Pūce