Piektdien "Zvejnieku parkā" Salacgrīvā tika ievadīts Latvijas Zēnu Futbola festivāla (ZFF) 2015. gada sezonas otrais turnīrs, kurā sacenšas B grupas komandas. Pirmajā spēļu kārtā kā vienīgie nepārspēti palika FK Smiltene futbolisti, tādējādi pašlaik ieņemot kopvērtējuma pirmo vietu.

Piektdien sešu B grupā startējošo klubu komandas aizvadīja pa vienai spēļu kārtai, mačiem vienlaikus notiekot Mariana Pahara, Aleksandra Starkova un Jurija Andrejeva vārdā nosauktajos laukumos. Lai arī Salacgrīvu bija sasnieguši drēgni laikapstākļi, futbola spēles pagāja patīkamā un saulainā laikā. Daudzviet laukumos jau pirmajā spēļu dienā valdīja īsta intriga un bezkompromisa cīņa par uzvaru, kas turpmākajās sacensību dienās sola spraigu spēkošanos par ceļazīmi uz A grupu.

 B grupas turnīra pirmās dienas apskats

FK Smiltene komanda pirmajā spēļu kārtā tikās ar vienu no B grupas favorītēm FK Dinamo Rīga, tiekot pie divām uzvarām un viena neizšķirta. Abu klubu U-10 vecuma grupas komandas uzvarētāju nenoskaidroja, cīņai noslēdzoties ar rezultātu 2:2, bet U-11 grupā smiltenieši bija pārāki ar 2:0. Īsteni dramatiska bija U-12 komandu cīņa, kad FK Smiltene spēja divreiz atspēlēties un mača izskaņā nosargāja dramatisku uzvaru ar 4:3.

FK Smiltene pirmajā dienā izcēlās arī ar skaļu līdzjutēju un vecāku atbalstu, savas balsis nežēlojot arī futbolistu kluba biedriem.

Pie divām uzvarām piektdien tika FK Ventspils OC, kas sacentās ar B grupas, iespējams, galvenajiem favorītiem JFC Skonto. Abās jaunākajās grupās ventspilnieki bija pārāki ar attiecīgi 2:1 un 3:0, bet U-12 grupā JFC Skonto revanšējās, uzvarot ar 2:1.

Tāpat divas uzvaras pirmajā kārtā ir Rīgas Futbola skolas kontā. Šī kluba pārstāvji tika pie divām pārliecinošām uzvarām pār JFA Jelgava (6:3 un 5:0), tomēr jelgavnieku uzvara U-11 vecuma grupā ar 1:0 nozīmē, ka arī šis klubs pārējās divās festivāla dienās pacentīsies attaisnot savu potenciālo favorītu statusu.

Pēc turnīra pirmās dienas futbolisti piedalījās sacensību atklāšanas ceremonijā, kurā ZFF direktors un Latvijas Futbola federācijas (LFF) attīstības speciālists Renārs Krīgers uzslavēja ikkatru uz Salacgrīvu atbraukušo spēlētāju ģimenes locekli un novēlēja jaunajiem censoņiem laukumā parādīt to, ko nesen Rīgā demonstrēja Latvijas un Nīderlandes nacionālās izlases – cieņas pilnu spēli, kas dara lepnus komandas līdzjutējus. Novēlējumus saviem pretiniekiem izteica arī komandu spēlētāji, viens otram novēlot veiksmi un tīru spēli. Savukārt turnīra karogu mastā uzvilka vienīgā B grupā spēlējošā meitene, kura pārstāv FK Smiltene, kā arī viņas izraudzītais JFA Jelgava komandas vārtsargs.

ZFF B grupas spēļu turpinājumā sestdien un svētdien komandas aizvadīs vēl pa divām kārtām. Sacensības svētdien noslēgsies ar apbalvošanu plkst. 18:30. Šajās dienās Salacgrīvā ierodas prāvi jauno futbolistu vecāku pūļi, jo viens no ZFF mērķiem, šogad spēles organizējot nedēļas nogalēs, ir dot vecākiem iespēju ar saviem bērniem pavadīt kvalitatīvu kopīgo laiku.

Informācija par ZFF un operatīvi spēļu rezultāti – www.futbolafestivals.lv

Visās trīs turnīra dalības grupās sacenšas iesaistīto klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma komandas, bet komandu rezultāti tiks vērtēti kopējā klubu ieskaitē, kas noteiks valsts spēcīgāko jaunatnes futbola klubu. Sezonas ievadā no 5. līdz 7. jūnijam Salacgrīvā vienkopus pulcējās C grupas komandas, pirmo vietu izcīnot Valmieras FK, bet no 3. līdz 5. jūlijam cīņā dosies A grupas pārstāvji.

ZFF 2015. gada turnīra A grupas pēdējās vietas ieguvēji 2016. gadā spēlēs B grupā, bet B grupas uzvarētāji saņems ceļazīmi uz A grupu. Tāpat B grupas pēdējās vietas ieguvēji 2016. gadā spēlēs C grupā, bet C grupas uzvarētāji saņems ceļazīmi uz B grupu. Savukārt C grupas pēdējo divu vietu ieguvēji nevarēs piedalīties 2016. gada ZFF, kamēr C grupas izkritēju vietu 2016. gadā ieņems komandas pēc Latvijas Jaunatnes čempionāta sacensību reitinga, ko nosaka LFF Sacensību daļa.

Lasi vairāk par ZFF B grupas komandām un pasākumiem Salacgrīvā


Latvijas Futbola federācija