Pagājušās nedēļas beigās "Rimi Olimpiskajā centrā" Eiropas Grassroots futbola nedēļas ietvaros risinājās "Playmakers" programmas mācības skolotājiem, kurās bija pārstāvētas izglītības iestādes no visas Latvijas.

Populārā "Playmakers" programma, kā zināms, sniedz jautru un drošu futbola pamatprincipu apguvi meitenēm vecumā no pieciem līdz astoņiem gadiem. To Latvijas Futbola federācija (LFF) ikgadēji realizē sadarbībā ar Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA) un Volta Disneja studiju.

Aizvadītajās mācībās sporta skolotāji iepazina Disneja stāstu maģiju, kad visas dienas garumā apguva programmu un tās resursus, ieguva jaunas zināšanas un aizvadīja praktisko nodarbību kopā ar Rīgas 49. vidusskolas skolniecēm. Apmācībās piedalījās 22 skolotāji no visas Latvijas, pārstāvot 19 izglītības iestādes. Nodarbībās piedalījās un ar savu vērtējumu dalījās arī UEFA izglītības speciālists Džons Ekerlijs (John Ackerley).

Kā ziņots, savā trešajā darbības sezonā Latvijā "Playmakers" programma tiek realizēta arī ar izglītības iestāžu iesaisti, nodrošinot vēl plašāku futbola pieejamību. Skolas tiek apgādātas ar nepieciešamo futbola inventāru, kas ir piemērots 1.-3. klašu skolēniem futbola iepazīšanai. Skolotājiem ir iespēja programmu īstenot elastīgi, tomēr lielākoties tiek saskatīta iespēja "Playmakers" nodarbības piedāvāt sporta stundu un pagarināto grupu laikā, kur bērniem izkustēšanās ir būtiska.

"UEFA "Playmakers" programma jau kādu laiku veiksmīgi norisinās sadarbībā ar klubiem, kā rezultātā LFF organizētajos čempionātos jau ir iekļauta U-8 vecuma grupa. Līdz šim projektā ik gadu iesaistījušās vidēji ap 2500 meitenēm no visas Latvijas. Lai paplašinātu futbola iespējas un palielinātu tā pieejamību skolās, "Playmakers" programmas ieviešana izglītības iestādēs bija likumsakarīgs solis arī no stratēģiskā viedokļa, realizējot LFF vīziju "Futbols visiem"," izceļ LFF Futbola attīstības departamenta vadītāja Ņina Travkina. "Mūsu prioritāte ir sportiski, veseli un aktīvi bērni, kuri, pateicoties futbolam, apgūst ne tikai sporta prasmes, bet arī dzīvē nepieciešamās iemaņas. Ļoti svarīga ir drošas vides nodrošināšana programmas īstenošanas laikā. Esam pārliecināti, ka skolas un skolotāji varēs to nodrošināt un pielāgot "Playmakers" programmu ikdienas darbam. No izglītības un zināšanu viedokļa pedagogiem "Playmakers" apmācību bloks bija ļoti aizraujošs un bagāts ar jaunām zināšanām, jo skolotāji varēja nekavējoties redzēt, kā iegūtās zināšanas pielietot praksē. Ļoti ceram, ka "Playmakers" ienākšana skolās dos jaunu impulsu skolu futbola segmenta un, protams, arī meiteņu futbola attīstībai."

"Playmakers" mācībās piedalījās pedagogi no Rīgas 15.vidusskolas, Lapmežciema pamatskolas, Rīgas 2. pamatskolas, Olaines 1. vidusskolas, Olaines 2. vidusskolas, Limbažu novada speciālās pamatskolas, Mārupes Ģimnāzijas, Olaines sākumskolas, Pamūšas pamatskolas, Liepas pamatskolas, Mārupes pamatskolas, Kokneses pamatskolas-attīstības centra, Rīgas 5. pamatskolas-attīstības centra, Tukuma novada pamatskolas "Spārni", Daugavpils Ruģeļu PII, Rīgas Dārzciema vidusskolas, Smārdes pamatskolas, Rīgas 49. vidusskolas un Baložu vidusskolas.