"11.lv" Latvijas kausa izcīņas finālspēle starp "FC RFS" un FK "Auda" komandām 30. oktobrī plkst. 19:45 notiks "LNK Sporta parkā". Šajā futbola mītnē turnīra fināls risināsies pirmoreiz vēsturē.

Biļešu tirdzniecība uz finālu sāksies tuvākajās nedēļās. Par to informācija sekos atsevišķi.

Šī būs trešā reize pēc kārtas, kad Latvijas kausa fināls priecēs līdzjutējus kādā no galvaspilsētas stadioniem.

Gaidāmās finālistes turnīra izšķirošajā mačā iepriekš tikās arī 2022. gadā, kad ar 1:0 uzvarēja FK "Auda". Tas šim klubam ir līdz šim vienīgais tādas raudzes panākums tā vēsturē.

Latvijas kausa finālā "FC RFS" spēlēs ceturto reizi pēc kārtas – 2021. gadā 1:0 pret FK "Liepāja", gadu vēlāk 0:1 pret FK "Auda", bet pērn pēc 1:1 neizšķirta zaudējums pēcspēles sitienos pret "Riga FC". Kopumā pie kausa trofejas klubs ticis divas reizes, pirmoreiz to iegūstot 2019. gadā.

Abas komandas turnīrā iesaistījās no astotdaļfināla, kurā "FC RFS" mačā izskaņā tika galā ar BFC "Daugavpils" pretestību (2:1), bet FK "Auda" izbraukumā pārliecinoši ar 4:1 uzvarēja 1. līgas komandu Mārupes SC, divus vārtus gūstot nigērietim Abdulrahmanam Taivo.

Ceturtdaļfinālā rīdzinieki, divreiz izceļoties kamerūnietim Rostandam Ndžiki, aizraujošā cīņā viesos ar 4:3 pārspēja "Valmiera FC", bet FK "Auda" pēc atspēlēšanās un 1:1 neizšķirta pēcspēles sitienos uzvarēja FK "Metta" futbolistus. Pusfinālā "FC RFS" par spīti spēlēšanai ar nomināli otro sastāvu pērnā fināla atkārtojumā un Rīgas derbijā svinēja panākumu pār "Riga FC" (2:1), kamēr FK "Auda" pārliecinoši ar 3:0 apspēlēja FK "Liepāja".

Visus trīs vārtus pēdējā mačā guva Taivo, kurš ar pieciem precīziem sitieniem turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā atpaliek vienīgi no FK "Beitar"/"Riga Marines" pārstāvja Aļģirdas Graža. Viņš astotdaļfinālu sasniegušās 2. līgas komandas labā guva septiņus vārtus.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 dažādas vienības.