Svētdien ar kupli apmeklētiem FK "Jelgava" organizētajiem futbola svētkiem tika atklāts Latvijas Futbola federācijas (LFF) nodrošinātais atjaunotais mākslīgā seguma futbola laukums kluba sporta bāzē, Kārklu ielā 6, Jelgavā.

FK "Jelgava" sporta bāze kopš tās atklāšanas 2018. gadā ir kļuvusi par nozīmīgu Latvijas futbola infrastruktūras punktu. Tās laukumi uzņem ne tikai vietējo komandu spēles LFF organizētajos čempionātos, bet arī kļuvuši iecienīti Latvijas jaunatnes izlasēm nometņu un spēļu rīkošanai.

"Sadarbība ar FK "Jelgava" gadu gaitā ir bijusi viens no spilgtākajiem piemēriem tam, kā ar kopīgiem spēkiem varam celt futbola kvalitāti Latvijā. LFF vienmēr ir bijusi prioritāte atbalstīt reģionālo futbola infrastruktūru, un FK "Jelgava" sporta bāze kopš tās atklāšanas ir kļuvusi par reģiona futbola dzīves stūrakmeni. Atjaunotais mākslīgā seguma futbola laukums ir tikai viens no soļiem, lai veicinātu kvalitatīvas treniņu un sacensību iespējas gan vietējiem futbolistiem, gan jaunatnes izlasēm," pauž LFF ģenerālsekretārs Arturs Gaidels.

"Jelgava ir īpaša ne tikai ar savām sporta iespējām, bet arī ar talantu audzināšanu. FK "Jelgava" jaunatnes akadēmija ir lielisks piemērs tam, kā klubs rūpējas par jaunās paaudzes attīstību, radot vidi, kurā bērni un jaunieši var pilnveidoties un sasniegt augstākos mērķus. LFF ir lepna būt daļa no šīs attīstības un turpinās sniegt atbalstu, lai Jelgavas futbola infrastruktūra un akadēmijas darbs turpinātu attīstīties," piebilst LFF viceprezidents Sergejs Kovaļovs. "Mēs ticam, ka šī laukuma atjaunošana pavērs jaunas iespējas gan vietējo komandu panākumiem, gan futbola kā sporta veida popularizēšanai Jelgavā un reģionā."

Laukuma atklāšanu izdaiļoja "Goal Fest" zīmē notikušie futbola svētki, kas bija veltīti ne tikai futbolam, bet arī citām aktivitātēm – virves vilkšana, stafete ar futbola elementiem, radošās darbnīcas. Īpaši tika sveikti arī kluba futbolisti pirmklasnieki.

Foto: FK "Jelgava"