Aizvadītajā svētdienā "Skonto" hallē risinājās tradicionālais apsardzes kompānijas "Strong" organizētais un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītais minifutbola (6x6) kausa izcīņas turnīrs, kurā 12 dalībnieču konkurencē triumfēja viesi no Lietuvas – FK "Žaibo Kirtis". Sudraba godalgas izcīnīja turnīra saimniece "Strong", savukārt godpilnajā trešajā pozīcijā sacensības noslēdza cita Lietuvas komanda FK "Futbolo Dievai".

Kā ziņots, turnīra ietvaros dalībnieces uzvarētāju noskaidroja pēc viena apļa spēkošanās, un atbilstoši sacensību reglamentam piedalīties bija ļauts jebkuras jomas uzņēmumu un amatieru komandu spēlētājiem, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu un nav aizvadījuši vismaz vienu oficiālu spēli Latvijas vai citu valstu čempionātu spēcīgāko futbola līgu ietvaros 2024. gada sezonā. Mača garums ilga viena astoņu minūšu puslaika apmērā.

Čempione FK "Žaibo Kirtis" kā vienīgā no visām dalībniecēm nezaudēja nevienā mačā, gūstot astoņas uzvaras un trīs reizes cīnoties neizšķirti, kas ļāva kopvērtējuma tabulā iegūt 27 punktus, un ar to bija gana pirmās vietas nodrošināšanai. Pa 20 punktiem savāca trīs tuvākās zelta ieguvējas sekotājas - "Strong", FK "Futbolo Dievai" un pērnā gada turnīra uzvarētāja SQUAD” Atbilstoši turnīra reglamentam vietu izkārtojuma secība tika noteikta atbilstoši šo komandu savstarpējās cīņās iegūtajiem punktiem, kur priekšrocību ieguva "Strong" (4), atstājot aiz sevis attiecīgi Lietuvas vienību (3) un SQUAD (1).

Vienīgā Igauniju pārstāvošā komanda FC "Fortuna" sacensības noslēdza 11. vietā, iegūstot piecus punktus un saņemot no "Strong" kausa atbalstītāja Nikolaja Kolotilo speciālu balvu turnīra norises vietā, savukārt pēdējā 12. pozīcijā finišējusī AGCSOFT (4) spēlētāju savainojumu un noguruma dēļ noslēdzošās trīs cīņas neaizvadīja, iegūstot tajās tehniskos zaudējumus.

Minifutbola turnīra svinīgā apbalvošanas ceremonija notika šīs pašas dienas noslēgumā "Piji Riga" naktsklubā, laureātiem saņemot kausus un medaļas, bet pilnīgi visiem dalībniekiem – speciāli sarūpētas veltes no sacensību organizatoriem. Īpašu balvu no turnīra partnera "GMT Beauty" saņēma turnīra labākais tiesnesis Iļja Ivanovs, kā arī komandas ar labāko aizsardzību (FREE) un uzbrukumu ("Strong"). Tāpat sacensību labākās menedžeres balva – komandas kopīga došanās uz Latvijas hokeja čempionāta spēli – tika piešķirta Jekaterinai Kočetkovai, bet Rīgas Futbola federācija (RFF) piemiņas velti par ilggadēju sadarbību ieguva no sacensību organizatora, "Strong" pārstāvja Sergeja Šcegoļeva.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija