Latvijas čempionvienība FC RFS ceturtdienas vakarā Bukarestē debitēja UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā, līgas fāzes pirmajā mačā izbraukumā ar 1:4 piekāpjoties Rumānijas klubam FCSB. Latvijas kluba labā vēsturiskos pirmos vārtus turnīrā guva komandas kapteinis Žiga Lipuščeks.

Mūsu komandas galvenais treneris Viktors Morozs savu padoto panākumu iespaidā spiests risināt Latvijas klubu futbolā netradicionālu problēmu - sastāva rotēšanu, cīnoties vienlaikus trīs frontēs. Šī ir tikai trešā reize vēsturē, kad kāds no Latvijas klubiem eirokausu vasaru paildzina arī līdz rudenim. Saspringtajā spēļu grafikā RFS pirmdien ar otro sastāvu iekļuva "11.lv" Latvijas kausa izcīņas finālā, bet ceturtdien Bukarestes stadiona laukumā FC RFS devās savā labākajā sastāvā.

Spēles ievadā mājinieki uzbruka aktīvāk un jau astotajā minūtē izvirzījās vadībā. Iespējams atbildīgās spēles starta drudzis lika par sevi manīt vairākiem RFS futbolistiem, un mača ievadā viena no neobligātajām kļūdām tika pārvērsta FCSB komandas vārtu guvumā.

Pēc nonākšanas iedzinējos RFS aktivizējās un meklēja laimi arī pie pretinieku vārtiem. Sevišķi bīstamas bija rīdzinieku standartsituācijas. Laba iespēja gūt vārtus bija Herdi Prengam, bet nedaudz vēlāk Žiga Lipuščeks izmantoja pretinieku nesaprašanos savā soda laukumā un guva vārtus - 1:1, un RFS pierādīja, ka nenokārs galvas pie pirmās neveiksmēm un ka ir šim augstajam līmenim piederīgi, nevis tikai ieradušies balli pavērot.

Pirmā puslaika vidū spēle sāka izlīdzināties, bīstamām epizodēm veidojoties abos laukuma galos, bet 32. minūtē Rumānijas klubs atguva vadību. Otrajā puslaikā FCSB guva vēl divus vārtus, aukstasinīgi izmantojot pēc rikošetiem un neveiksmīgiem bumbas atlēcieniem radušās iespējas.

Atgādinām, ka FC RFS UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā aizvadīs vēl vismaz septiņas spēles, no kurām četras būs mājas laukumā. Uz Rīgu brauks tādi visā pasaulē zināmi klubi kā Amsterdamas "Ajax", Turcijas "Galatasaray", Grieķijas PAOK un Beļģijas grands "Anderlecht". Biļetes iespējams iegādāties šeit. Jau nākamnedēļ jeb 3. oktobrī Rīgā viesosies "Galatasaray".