Trešajā spēlē pārbaudes turnīrā Horvātijā trešdien Latvijas nacionālā telpu futbola izlase svinēja graujošu panākumu pār Igauniju ar rezultātu 9:1 (2:1), pirms noslēdzošās kārtas kļūstot par kopvērtējuma līderi.

Pirmajā puslaikā Latvijas izlasi divreiz vadībā izvirzīja Andžejs Mickēvičs un Artemijs Piļipčuks, kuram tie bija pirmie vārti nacionālajā valstsvienībā. Savukārt mača otrajā puslaikā igauņu vārtos tika raidītas septiņas bezatbildes bumbas – vēl pa reizei izcēlās Mickēvičs un Piļipčuks, bet divus precīzus sitienus, kas arīdzan viņam bija pirmie izlasē, pievienoja Renards Ūdris. Vārtu guvumi arī Artjomam Kozlovskim, Artūram Strazdiņam un Daniilam Fogelam.

Latvijas valstsvienībai šī bija graujošākā uzvara kopš 2019. gada, kad ar 9:0 tika pārspēti Gibraltāra telpu futbolisti.

Sacensības Latvijas izlase iepriekš sāka ar divām uzvarām, pārspējot Turciju (5:4) un Slovēniju (4:1). Savukārt igauņu kontā bija zaudējumi Slovēnijai (0:2) un Melnkalnei (2:5).

Noslēdzošajā mačā mūsu komanda ceturtdien tiksies ar Melnkalni, abām komandām spēkojoties par pirmo vietu turnīra kopvērtējumā.

Valstsvienībā sākotnēji bija pulcēti spēlētāji no pašmāju vadošajiem klubiem "Riga Futsal Club" un "RFS Futsal", bet pēc pirmajām divām spēlēm "RFS Futsal" pārstāvji, kā tas bija iepriekš paredzēts, atgriezās kluba rīcībā. Šajā turnīrā pirmo pieredzi pie Latvijas izlases stūres iegūst itāļu speciālists Masimiljāno Bellarte.

Kā zināms, Latvijas telpu futbola izlase gatavojas 2026. gada Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks Rīgā un Kauņā.

Foto: www.facebook.com/futsalweek