Otrajā "11.lv" Latvijas kausa izcīņas pusfināla spēlē trešdien panākumu svinēja FK "Auda", kas 30. oktobrī paredzētajā finālā tiksies ar valsts čempioniem "FC RFS". Fināla norises vieta tiks izziņota atsevišķi.

Pusfināla mačā FK "Auda" ar 3:0 (2:0) "Skonto" stadionā apspēlēja FK "Liepāja" komandu, turklāt visus trīs vārtus guva nigērietis Abdulrahmans Taivo – 15. minūtē viņš bija pirmais pie atlekušās bumbas vārtu priekšā, 41. minūtē noslēdza skaistu komandas saspēli, bet 62. minūtē izmantoja pretinieku paviršību savā soda laukumā.

Gaidāmās finālistes turnīra izšķirošajā mačā iepriekš tikās arī 2022. gadā, kad ar 1:0 uzvarēja FK "Auda". Tas šim klubam ir līdz šim vienīgais tādas raudzes panākums tā vēsturē.

Jau vēstīts, ka citā pusfināla mačā pirmdien "FC RFS" ar rezultātu 2:1 savā laukumā uzvarēja līdzšinējos trofejas glabātājus "Riga FC". Latvijas kausa finālā "FC RFS" spēlēs ceturto reizi pēc kārtas.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 dažādas vienības.

Foto: Kristians Putniņš