Šīs nedēļas ietvaros – 26. un 27. septembrī – ar plašu dalībnieku pārstāvniecību risināsies divi no gada centrālajiem Rīgas Futbola federācijas (RFF) pasākumiem. Ceturtdien "Rimi Olimpiskā centra" konferenču zālē notiks RFF un Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētie "Grassroots Leader" kursi, savukārt dienu vēlāk turpat "Rimi Olimpiskā centra" mākslīgā seguma laukumā ar plašu un daudzpusīgu pasākumu klāstu trešo reizi pēc kārtas tiks īstenots RFF organizētais, kā arī LFF un "Ghetto Games" organizācijas atbalstītais Rīgas skolu futbola festivāls.

Kā vēstīts, "Grassroots Leader" kursu ietvaros teorētisko nodarbību laikā dalībnieki varēs iegūt vērtīgas zināšanas par sporta nodarbību un futbola treniņu vadīšanu, turnīru un festivālu rīkošanu, kā arī citu masu pasākumu sekmīgu organizēšanu. Kursos piedalīsies vairāk nekā 30 esošie un topošie speciālisti, aptverot plašu Latvijas galvaspilsētas un tās reģionu loku.

Pēc teorētisko un dienu vēlāk plānoto praktisko nodarbību noslēguma būs iespēja saņemt "Grassroots Leader" sertifikātu, kuru, piemēram, Rīgas skolu sporta skolotāji var iesniegt sporta skolotāju resertifikācijai. Tāpat kursos piedalīsies Rīgas klubu esošie un topošie treneri, aktīvākie vecāki un citi interesenti, kuri vēlas iegūt plašāku informāciju par "Grassroots" futbola specifiku. Daudziem tas dos tiesības turpmāk piedalīties kluba spēļu vai treniņu procesos trenera palīga statusā.

Pasākuma ietvaros laika periodā no plkst. 9:00 līdz 17:00 ar "Grassroots" futbola specifiku plašāk iepazīstinās LFF speciālists Roberts Lejnieks, tāpat piedalīsies RFF prezidents un LFF valdes loceklis Eduards Borisevičs, RFF izpilddirektora vietniece Jevgeņija Obodņikova, kā arī organizācijas "Centrs Dardedze" pārstāves Anda Avena un Agnese Sladzevska.

Savukārt dienu vēlāk "Rimi Olimpiskā centra" mākslīgā seguma laukumā #BeActive Eiropas Sporta nedēļas ietvaros ar plašu pasākumu klāstu trešo reizi pēc kārtas risināsies Rīgas skolu futbola festivāls, kam jau šobrīd pieteikušies vairāk nekā 300 bērni no dažādām Latvijas galvaspilsētas skolām.

Festivāla gaitā no plkst. 9:00 līdz 12:00 plānotas daudzpusīgas futbola aktivitātes, kur dalībnieki varēs pārbaudīt savas prasmes dažādās disciplīnās. Dalība festivālā, kā ierasts, ir bezmaksas un vietu skaits ierobežots līdz 40 komandām (ne vairāk par desmit skolēniem vienā komandā).

Kā ziņots, pasākuma mērķauditorija ir Rīgas skolu jaunāko klašu audzēkņi, jo īpaši 2.-3. klašu bērni, kā arī pirmklasnieki. Katra skola par dalību pasākumā iegūs futbola bumbu, bet ar RFF partneru sarūpētajām dāvanām tiks sveikts ikviens festivāla apmeklētājs, individuālas piemiņas veltes saņemot arī skolu komandu pavadoņiem un skolotājiem. Tāpat festivāla laikā Rīgas reģiona klubiem būs iespēja prezentēt sevi, sniedzot skolēniem papildus informāciju par iespējām nodarboties ar iemīļoto sporta veidu konkrētā kluba sistēmā.

"Šī ir unikāla platforma, kas vienkopus pulcē bērnus, Rīgas skolu sporta skolotājus, futbola klubu pārstāvjus, topošos trenerus, vecākus, jaunos speciālistus, organizatorus un visus citus entuziastus, interesentus. Es to salīdzinātu ar plaša apjoma mākslas izstādi veltītu futbolam, kur katrs var viegli atrast sev interesējošās lietas un gūt daudz pozitīvu emociju. Šeit nav svarīgi noskaidrot uzvarētājus – uzvarētāji būs pilnīgi visi," uzsver RFF prezidents E. Borisevičs.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija