Piektdien, 19. jūnijā, Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās norisinājās Latvijas Kausa izcīņas 2015./2016. gada sezonas otrā posma izloze. Tajā tika noskaidroti posma pirmās kārtas pāri, kā arī potenciālie pāri posma otrajā kārtā.

lATVIJAS kAUSA IZCĪŅAS OTRĀ POSMA IZLOZES REZULTĀTI

Izlozes rezultāti noteica, ka otrā posma pirmajā kārtā nebūs jāpiedalās FK Dobele komandai, kas līdz ar to automātiski kvalificējusies posma otrajai kārtai, kurā tiksies ar FK Staiceles Bebri un JDFS Alberts pāra uzvarētājiem. Visu spēļu laiki un norises vietas tiks paziņotas papildus.

Latvijas Kausa izcīņas jaunās sezonas pirmā posma spēles noslēdzās 22. jūnijā, kad noslēdzošajā posma mačā Ludzas NSS savā laukumā ar 1:4 zaudēja SK Kalnciema līderis komandai*. Savukārt citās līdz šim jau notikušajās spēlēs 8. jūnijā SK Babīte ar 3:1 uzvarēja FK Ādaži futbolistus, FK Dobele tajā pašā dienā ar 1:0 pārspēja FK Alberts komandu, 9. jūnijā Kuldīgas NSS/Nikers ar 3:1 apspēlēja FK Nīca vienību, bet 10. jūnijā FK Lielupe ar 2:1 uzvarēja FK Priekuļi.

Otro posmu iepriekš sasniedza arī SC Grobiņa un Riga United F.C., kuru pirmā posma pretinieces – attiecīgi SK Super Nova un FK Rīnūži – atteicās piedalīties turnīrā.

Pirmā posma spēļu uzvarētājiem otrajā posmā pievienosies vēl deviņas komandas, kas, pamatojoties uz pirmā posma izlozes rezultātiem, uzreiz kvalificējās otrajam posmam – FK Lāčplēsis, FK Bandava, JFC Dobele, FK Compact.lv, SK Upesciems, FK Fortūna, Balvu SC, FC Marienburg un Monarhs. Šīm kopumā 16 komandām otrajā posmā pievienojas arī 16 komanda.lv Pirmās līgas čempionāta vienības.

Otrā posma spēles plānots aizvadīt divos etapos – 4. un 5. jūlijā, kā arī 11. un 12. jūlijā. Otrā posmā pirmajā un otrajā etapā mājas un izbraukuma spēlēm jābūt vienādā skaitā, bet, ja otrā posma pirmā etapa uzvarētāji ir laukuma saimnieku komandas, tad otrā etapa spēļu saimniekus nosaka šī izlozes kārtība.

Sakot ar turnīra trešo posmu jeb astotdaļfinālu, sacensībās iesaistīsies "SMScredit.lv" Virslīgas čempionāta klubi.

Jau vēstīts, ka Latvijas Kausa izcīņas 2014./2015. gada sezona noslēdzas 20. maijā Ventspilī, kad finālā FK Jelgava ar 2:0 uzvarēja vietējo FK Ventspils komandu un otro reizi pēc kārtas ieguva savā īpašumā prestižo trofeju.


Latvijas Futbola federācija

* Ziņa papildināta 25. jūnijā plkst. 16:22 ar informāciju par Ludzas NSS - SK Kalnciema līderis spēles rezultātu