Ar aicinājumu #piecelies un daudzveidīgu bezmaksas sporta pasākumu programmu visā Latvijā no 23. līdz 30. septembrim notiks #BeActive Eiropas Sporta nedēļa, kurā plaši pārstāvēts būs arī futbols.

Gaidāmā nedēļa sakrīt arī ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) ieviesto Grassroots nedēļu, kas aptver virkni pasākumu visos Eiropas nostūros ar mērķi popularizēt futbolu un nodemonstrēt šī sporta veida pieejamību.

Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar reģionālajiem centriem, klubiem un izglītības iestādēm šajā periodā organizēs skolu futbola festivālus 1.-3. klašu audzēkņiem. Tajos gaidāmas dažādas ar futbola daudzveidību saistītas aktivitātes.

Aktivitātēs kopējais iesaistīto bērnu skaits ir lēšams tuvu 3000, iesaistoties līdz 34 mācību iestādēm, kā arī 29 futbola klubiem un pašvaldību sporta skolām. Pasākumu organizēšanā iesaistīti visi seši LFF reģionālie centri. Plašāka informācija par tiem iegūstama interaktīvajā kartē ŠEIT.

"Mūsu sadarbība ar reģionālajiem centriem, klubiem un skolām ir būtiska, lai veidotu ilgtermiņa pamatu šī sporta attīstībai Latvijā. Futbols un aktīvs dzīvesveids ir instrumenti, kas palīdz bērniem attīstīt ne tikai fiziskās prasmes, bet arī komandas darbu, disciplīnu un pašapziņu. Eiropas Sporta nedēļa, kas sakrīt ar UEFA Grassroots futbola nedēļu, ļauj mums atgādināt, ka futbols ir visiem pieejams, neatkarīgi no vecuma, prasmju līmeņa vai atrašanās vietas, turklāt šādi festivāli var kalpot kā labs rīks puišu un meiteņu piesaistīšanai ikdienas futbola nodarbībām," pauž LFF Futbola attīstības departamenta vadītāja Ņina Travkina. "Šādas iniciatīvas palīdz celt izpratni par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā un sporta ietekmi uz vispārējo dzīves kvalitāti. Futbols sniedz ne tikai fizisku labumu, bet arī emocionālu un sociālu izaugsmi, kas ir nenovērtējama bērnu un jauniešu attīstībā. Futbols vieno cilvēkus, un mēs esam lepni būt daļa no šī procesa."

Eiropas Sporta nedēļa ir Eiropas Komisijas iniciatīva, lai rosinātu sportu un fiziskās aktivitātes Eiropā. Latvija ir viena no apmēram 40 valstīm, kurā ik gadu notiek Eiropas Sporta nedēļa ar mērķi motivēt cilvēkus kļūt fiziski aktīviem ikdienā, vairot izpratni par fiziski aktīvu cilvēku ieguvumiem veselībai, darba spējām, vispārējai dzīves kvalitātei.