Komanda.lv Pirmās līgas čempionāta 2015. gada sezonas 13. spēļu kārta tiks aizvadīta sestdien un svētdien, centrālajā mačā savā starpā tiekoties divām kopvērtējuma vadošajām vienībām FC Caramba/Dinamo un Valmiera Glass FK/BSS.

Ievērības cienīgais kopvērtējuma līdervienību duelis norisināsies sestdien, 20. jūnijā, plkst. 17:00 "Daugavas" stadionā Rīgā, kuru tiešraidē varēs redzēt portālā "Sportacentrs.com". Pašlaik abas komandas kopvērtējumā šķir tikai viens punkts.

Valmiera Glass FK/BSS komanda pašlaik ieņem kopvērtējuma tabulas pirmo vietu ar 31 punktu 12 spēlēs, bet FC Caramba/Dinamo seko ar 30 punktiem. Valmierieši līdz šim šosezon piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu, kamēr šīs sezonas turnīra jaunpienācēji FC Caramba/Dinamo joprojām ir vienīgie, kas cīnās bez zaudējumiem. Tāpat rīdzinieki ir rezultatīvākie sacensībās, līdzšinējās 12 spēlēs gūstot kopumā 54 vārtus, kamēr savos vārtos ielaistas tikai piecas bumbas. Arī tas ir labākais rādītājs turnīrā.

Valmieras klubs šosezon punktus zaudējis cīņās pret FK 1625 Liepāja un FK Jēkabpils/JSC, kamēr Rīgas pārstāvji nav spējuši uzvarēt vienīgi Rēzeknes FA, AFA Olaine un FK 1625 Liepāja futbolistus.

Atkarībā no līdervienību spēles rezultāta, vadošo komandu divniekam var pietuvoties trīs tuvākās sekotājas, kas savas spēles arī aizvadīs sestdien. Par diviem punktiem no FC Caramba/Dinamo pašlaik atpaliek Rīgas Futbola skola, kas plkst. 18:00 "Energoautomātikas" stadionā Rīgā mērosies spēkiem ar šīs sezonas turnīra debitantiem JDFS Alberts. Arī šī spēle solās būt ļoti saistoša, jo abas komandas kopvērtējumā šķir tikai viens punkts. Izceļams, ka JDFS Alberts komanda uzvarējusi jau septiņās spēlēs pēc kārtas, pēdējo reizi punktus zaudējot 1. maijā, kad ar 0:1 tika atzīts Salaspils futbolistu pārākums.

Starp šīm divām komandām kopvērtējuma ceturtajā vietā ar 27 punktiem atrodas FK 1625 Liepāja komanda, kas savu līdz šim vienīgo zaudējumu piedzīvoja 11. aprīlī un kopš tā laika nepārspēta ir desmit mačos pēc kārtas. Liepājnieki plkst. 17:00 citā intriģējošā cīņā viesosies pie Rēzeknes FA futbolistiem, kuri pašlaik kopvērtējumā ir septītie un iepriekšējā kārtā pārtrauca divu zaudējumu sēriju.

Sestdien laukumā dosies arī kopvērtējuma sestajā vietā esošā FK Auda vienība, kas plkst. 17:00 uzņems AFA Olaine komandu. Olainieši pēc iepriekšējos mačos diviem piedzīvotiem zaudējumiem kopvērtējumā ieņem devīto vietu. Citās sestdienas spēlēs plkst. 15:00 Preiļu BJSS komanda, kas punktus ieguvusi trijās no iepriekšējām četrām spēlēm un kopvērtējumā ieņem 14. vietu, uzņems FK Tukums 2000/TSS, kas kopvērtējumā ir astotie, turnīra tabulas divu šā brīža vājāko vienību duelī FK Staiceles Bebri plkst. 17:00 tiksies ar JFK Saldus/Brocēnu NBJSS, bet plkst. 18:00 tiksies kopvērtējuma 11. un desmitās pozīcijas īpašnieki – Salaspils un FK Jēkabpils/JSC.

Turnīra 13. kārta noslēgsies svētdien, 21. jūnijā, kad plkst. 17:00 FK Ogre uzņems FK Smiltene/BJSS komandu. Kamēr ogrēnieši zaudējuši trīs spēlēs pēc kārtas, Smiltenes pārstāvji cietuši jau sešas neveiksmes pēc kārtas. Komandas kopvērtējumā ieņem 12. un 13. vietu.

Pašlaik ļoti saspringta situācija ir izveidojusies cīņā par čempionāta rezultatīvākā spēlētāja godu, jo pirmajā trijniekā ar 11 gūtiem vārtiem atrodas Kristaps Blanks (FK Tukums 2000/TSS), Niks Savaļnieks (Valmiera Glass FK/BSS) un Vsevolods Čamkins (Rīgas Futbola skola), bet viņiem ar desmit precīziem sitieniem seko Elvis Teremko (FK Smiltene/BJSS), Andrejs Perepļotkins (FC Caramba/Dinamo) un japānis Takeo Ogawa (FC Caramba/Dinamo).

Atgādinām, ka Latvijas Futbola federācija (LFF) un sporta preču veikals "Komanda" piedāvā līdzjutējiem noteikt komanda.lv Pirmās līgas čempionāta maija mēneša labāko spēlētāju un treneri.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv 1. līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija