"Rimi Olimpiskajā centrā" notika divu dienu apmācību seminārs "Optibet" Nākotnes līgas un 2. līgas čempionātu tiesnešiem un asistentiem. Izglītojošajā pasākumā kopumā piedalījās piecdesmit tiesnešu un asistentu no visiem Latvijas reģioniem.

Mācību un treniņu semināra ietvaros Daugavgrīvas stadiona laukumā notika FIFA fitnesa tests. Savukārt "Rimi Olimpiskā centra" konferenču zālē risinājās teorijas nodarbības un teorijas pārbaude.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu komitejas priekšsēdētājs Markuss Nobss (Markus Nobs) klātesošiem uzstājās ar prezentāciju par divcīņām futbolā, izmantojot uzskatāmus videoklipus no UEFA un pašmāju sacensībām. Savukārt LFF tiesnešu nodaļas vadītājs Vadims Direktorenko ar vienas spēles analīzi uzskatāmi skaidroja tiesnešiem, cik svarīga ir spēles un spēlētāju vadība un menedžments.

Saskaņā ar semināra rezultātiem, tiesneši, kuri veiksmīgi nokārtojuši fiziskās sagatavotības un teorētisko zināšanu testus, ir iekļauti sarakstā "Optibet" Nākotnes līgas un "Altero.lv LIIGA" jeb Latvijas futbola čempionāta 1. un 2. līgas spēļu apkalpošanai līdz šīs sezonas beigām.

Vēlam mūsu tiesnešiem veiksmi Latvijas čempionātu spēļu apkalpošanā!