Aptuveni vienas kalendārās nedēļas garums šķir dalībniekus no sacensību noslēguma Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētajā un Latvijas Futbola federācijas (LFF) finansiāli atbalstītajā Rīgas futbola čempionātā. Priekšlaikus zelta godalgas nodrošinājusi ilglaicīgā kopvērtējuma līdere Rīgas Futbola skola, kas punktu izteiksmes ziņā kļuvusi nenotverama tuvākajām konkurentēm.

Kā ziņots, turnīrs notiek kā "Dali Dali" 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona jeb Centra zonas sacensības, čempionam un otrās vietas ieguvējam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu 3. līgas finālturnīrā. Sacensību uzvarētājs tiek noskaidrots, katrai pretiniecei ar katru tiekoties divas reizes – mājās un viesos.

Līderes statusā esošā Rīgas Futbola skola šobrīd sakrājusi 33 punktus, izcīnot svarīgus panākumus abās savās septembra sākuma spēlēs – 3:1 pār ASK "Kadaga"/Ostas SK un 2:0 duelī ar vienu no tiešajām konkurentēm cīņā par zelta godalgām FK RSU. Rīgas Futbola skolas futbolistiem sacensību turpinājumā atlicis doties laukumā vēl divas reizes, bet neatkarīgi no šo cīņu gala iznākuma viņi var būt pilnībā pārliecināti par čempiona titula nosargāšanu atlikušajā turnīra gaitā, tam noslēdzoties 19. septembrī.

FK RSU, kas bez jau minētās neveiksmes pret Rīgas Futboal skolu citā mačā dalīja punktus uz pusēm ar AFA "Olaine-2" (1:1), no līderes atpaliek par sešiem punktiem un aizvadīs vairs tikai vienu spēli, tādējādi zaudējot pat teorētiskas izredzes punktu izteiksmes ziņā to noķert vai apsteigt. Turpat netālu kopvērtējumā izkārtojušās trīs atlikušās godalgoto vietu pretendentes "Riga United FC" (26), "Babīte" SK (25) un JFK "Daugava"/Salaspils FA (23). Pirmajai no tām vēl palikuši divi mači, abām pārējām – pa vienam.

Turnīra rezultatīvākais spēlētājs arvien ir Ņikita Afanasjevs (Rīgas Futbola skola), kura rēķinā 11 vārtu guvumi, kamēr desmit reizes sāncenšu vārtsargus sarūgtinājis Sandis Švāns (JFK "Daugava"/Salaspils FA).

Turnīrs noslēgsies 19. septembrī, bet laureātu svinīgā sveikšana plānota 21. septembrī plkst. 20:00 klubā-restorānā "Piji Riga", kas atrodas Rīgā, Tērbatas ielā 73.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija