Otrdien Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko organizēja nu jau par tradīciju kļuvušo Latvijas Republikas Saeimas un pašvaldību vadītāju futbola turnīru. Šoreiz futbola cienītājiem "Lidl Arena" laukumā pievienojās arī spēlētāji no Latvijas izlases leģendārā EURO 2004 sastāva.

Turnīrā piedalījās Jelgavas novada domes deputāts Emīls Dobrājs, Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs, Varakļānu novada domes priekšsēdētājs Māris Justs, Smiltenes novada domes deputāts Elgars Felcis, Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange, Dienvidkurzemes novada domes priekšsēdētājs Andris Jankovskis un Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Salvis Roga. Saeimas komandu pārstāvēja deputāti Dāvis Mārtiņš Daugavietis, Jānis Patmalnieks, Ainars Latkovskis, Kristaps Krištopans un Jānis Vitenbergs, kā arī Kārlis Boldiševics, Mārtiņš Olekšs, Andis Bāliņš un Māris Krūmiņš.

Viņiem pievienojās LFF valdes locekļi un 12 bijušie Latvijas izlases spēlētāji – Andrejs Piedels, Andrejs Pavlovs, Mihails Zemļinskis, Oļegs Blagonadeždins, Aleksandrs Isakovs, Igors Korabļovs, Arturs Zakreševskis, Vitālijs Astafjevs, Imants Bleidelis, Māris Verpakovskis, Andrejs Prohorenkovs un Mihails Miholaps.

"Šis turnīrs jau ir kļuvis par skaistu tradīciju, un man ir liels prieks redzēt atsaucību no mūsu valsts un pašvaldību pārstāvjiem. Viņu klātbūtne un atbalsts parāda, ka futbols Latvijā ir svarīgs ne tikai sporta, bet arī sabiedrības līmenī," izceļ V. Ļašenko. "Mūsu kopīgie mērķi un sadarbība ir pamats tam, lai futbols turpinātu attīstīties visos līmeņos – gan profesionālajā, gan amatieru sportā, gan arī jaunatnes segmentā. Kopā mēs varam paveikt daudz, un esmu pārliecināts, ka ar šādu draudzību mēs stiprināsim futbolu Latvijā.

LFF prezidents īpaši pateicas leģendārajiem EURO 2004 izlases spēlētājiem, kuri piedalījās turnīrā, tādējādi radot neaizmirstamu un unikālu pieredzi visiem draudzīgo sacensību dalībniekiem.

Kā zināms, šovasar apritēja 20 gadi kopš Latvijas nacionālās izlases dalības Eiropas čempionāta finālturnīrā. Valstsvienības dalībnieki otrdien īpaši tika godināti arī "Skonto" stadionā pirms Latvijas un Fēru salu izlašu tikšanās.