Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde arī nākamajām trim virslīgas čempionāta sezonām jeb līdz 2027. gadam (ieskaitot) lēmusi par nemainīgām federācijas sagatavoto spēlētāju prasībām.

Līdz ar to saglabāsies esošā kārtība - vienlaicīgi laukumā ir jāatrodas vismaz trim spēlētājiem, kuri ir federācijas sagatavoti spēlētāji. Par tādiem tiek uzskatīti tie spēlētāji, kuri vecumā no 12 līdz 21 gadam ir bijuši reģistrēti kādā no LFF klubiem vismaz trīs pilnas sezonas. Par federācijas sagatavotiem spēlētājiem tiek uzskatīti arī spēlētāji, kuri ir piedalījušies vismaz trijās Latvijas izlašu spēlēs.

"Šī pieeja ir stratēģisks solis, kas jau nesis augļus un nākotnē var nodrošināt vēl lielāku attīstību. Kā zinām, līdzekļi no citās valstīs sagatavoto spēlētāju reģistrācijas tiek ieguldīti klubu jaunatnes sistēmās. Šis modelis stiprina jaunatnes futbolu, jo ieguldījumi tiek novirzīti jauno talantu attīstībai. Redzam, ka esošās prasības veicina ne tikai vietējo talantu izaugsmi, bet arī sekmē Latvijas jaunatnes izlašu snieguma uzlabošanos. To redzam arī Latvijas U-21 izlases veikumā, kas šobrīd aizvada pēdējo gadu veiksmīgāko kvalifikācijas ciklu," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Ir jāizceļ arī šajos gados pieredzētie Latvijas klubu panākumi UEFA turnīros, kas ir jau visas valsts sporta visaugstākā līmeņa sasniegumi. LFF mērķis ir nodrošināt ilgtspējīgu attīstību, un saglabātās prasības spēlētāju izmantošanai ir svarīgs solis šajā virzienā. Šo gadu pieredze apliecina, ka mēs esam uz pareizā ceļa."

Atgādinām, ka virslīgas klubiem par pirmo astoņu spēlētāju, kuri nav federācijas sagatavoti spēlētāji, iekļaušanu čempionāta pieteikumā ir jāveic dalības maksa 3000 EUR apmērā par katru, bet par katru nākamo – 8000 EUR. Līdzekļi tiek izlietoti Latvijas jaunatnes spēlētāju atbalsta sistēmas īstenošanai, kura tiek izstrādāta, pamatojoties uz U-21 vecuma un jaunāku spēlētāju aizvadīto spēles laiku katrā virslīgas komandā.