Šī gada 26. septembrī "Rimi Olimpiskajā centrā" kārtējo reizi risināsies Rīgas Futbola federācijas (RFF) sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) organizētie "Grassroots Leader" kursi, kur teorētisko nodarbību laikā dalībnieki varēs iegūt vērtīgas zināšanas par sporta nodarbību un futbola treniņu vadīšanu, turnīru un festivālu rīkošanu, kā arī citu masu pasākumu sekmīgu organizēšanu. Dienu vēlāk ar plašu un daudzpusīgu pasākumu klāstu trešo reizi pēc kārtas risināsies RFF organizētais, kā arī LFF un "Ghetto Games" organizācijas atbalstītais Rīgas skolu futbola festivāls, vienkopus pulcējot līdz 400 bērnu no dažādām Latvijas galvaspilsētas skolām.

"Grassroots Leader" kursos aicināti piedalīties esošie un topošie speciālisti, aptverot plašu Latvijas galvaspilsētas un tās reģiona loku. Līdzīgi kā iepriekšējos gados tiek gaidīta Rīgas skolu sporta skolotāju līdzdalība, kuri pēc teorētisko un dienu vēlāk plānoto praktisko nodarbību noslēguma saņems "Grassroots Leader" licenci, kuru var iesniegt sporta skolotāju resertifikācijai. 

Tāpat pasākuma organizatori ierasti cer uz aktīvu Rīgas klubu iesaisti kursu norisē, sagaidot topošos vai mazāk pieredzējušos trenerus, aktīvākos vecākus un citus interesentus, kuri vēlas iegūt plašāku informāciju par "Grassroots" jeb masu futbola specifiku. Daudziem tas dos tiesības turpmāk piedalīties kluba komandas spēļu vai treniņu procesos trenera palīga statusā.

RFF izceļ, ka šī būs arī unikāla iespēja zināšanu bagāžu papildināt "Tonybet" Virslīgas projekta "Jauno profesionāļu skola" (JPS) pārstāvjiem. Šajā projektā, kā zināms, iesaistīti ap 40 jauniešiem no visas Latvijas. JPS mērķis ir piesaistīt aktīvus jauniešus vecumā no 16 gadiem darbam sporta sfērā, īpaši futbolā, dodot iespēju iepazīt un izmēģināt dažādu ar sporta norisi saistošo profesiju ikdienu, tādā veidā gūstot pieredzi, zināšanas un paverot jaunas perspektīvas savu nākotni saistīt sporta menedžmentā.

Kursu ietvaros laika periodā no plkst. 9:00 līdz 17:00 ar "Grassroots" futbola specifiku plašāk iepazīstinās LFF "Grassroots" attīstības speciālists Norberts Spriņģis, tāpat piedalīsies RFF prezidents un LFF valdes loceklis Eduards Borisevičs, savukārt dienas noslēgumā RFF izpilddirektora vietniece Jevgeņija Obodņikova informēs klātesošos par Rīgas skolu futbola festivālu, kas kā praktiskā daļa "Grassroots Leader" kursiem risināsies dienu vēlāk, 27. septembrī, turpat "Rimi Olimpiskajā centrā".

"Rīgas Futbola federācija ir jo īpaši gandarīta par sadarbību ar "Tonybet" Virslīgu un šo jauno projektu, piesaistot aktīvus jauniešus, kuriem tādējādi būs iespējams uzzināt sev vērtīgu informāciju ne tikai par sporta jeb šajā gadījumā futbola elites pusi, bet arī masu futbola niansēm. Iespējams, ka daļa no viņiem tieši šādā veidā atradīs piepildījumu savai nākotnes profesionālajai izaugsmei "Grassroots" futbola segmentā. Ir labi zināms, ka mūsu sportā iztrūkst jauno speciālistu, tādēļ ceru, ka ar šo kursu palīdzību futbols nākotnē papildus iegūs talantīgus, mērķtiecīgus un zinošus profesionāļus," uzsver E. Borisevičs. 

Pieteikšanās kursiem iespējama līdz 23. septembrim. Plašāka informācija par pieteikšanos un kursu programmu ŠEIT.

Rīgas skolu futbola festivāla gaitā plānotas spēles formātā "3 pret 3" un dažāda veida futbola aktivitātes, kur dalībnieki varēs pārbaudīt savas prasmes dažādās disciplīnās. Dalība festivālā, kā ierasts, ir bez maksas. Vietu skaits ierobežots līdz 40 komandām (ne vairāk par desmit skolēniem vienā komandā).

Pasākuma mērķauditorija ir Rīgas skolu jaunāko klašu audzēkņi, jo īpaši 2.-3. klašu bērni, kā arī pirmklasnieki. Katra skola par dalību pasākumā iegūs futbola bumbu, bet ar RFF partneru sarūpētajām dāvanām tiks sveikts ikviens festivāla apmeklētājs, individuālas piemiņas veltes saņemot arī skolu komandu pavadoņiem un skolotājiem. Tāpat festivāla laikā Rīgas reģiona klubiem būs iespēja prezentēt sevi, sniedzot skolēniem papildus informāciju par iespējām nodarboties ar iemīļoto sporta veidu konkrētā kluba sistēmā.

"Šī ir unikāla platforma, kas vienkopus pulcē bērnus, Rīgas skolu sporta skolotājus, futbola klubu pārstāvjus, topošos trenerus, vecākus, jaunos speciālistus, organizatorus un visus citus entuziastus, interesentus. Es to salīdzinātu ar futbolam veltītu plaša apjoma mākslas izstādi, kur katrs var viegli atrast sev interesējošās lietas un gūt daudz pozitīvu emociju. Šeit nav svarīgi noskaidrot uzvarētājus – uzvarētāji būs pilnīgi visi," uzsver E. Borisevičs.

Pieteikšanās futbola festivālam Rīgas skolām iespējama līdz 23. septembrim. Plašāka informācija ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija