Pirmajā UEFA Nāciju C līgas mājas spēlē Latvijas nacionālā izlase otrdien "Skonto" stadionā ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja Fēru salas, kopvērtējuma tabulā ierakstot savus pirmos punktus.

Latvijas izlases galvenais treneris Paolo Nikolato komandas sākumsastāvā pēc turnīra pirmās spēles veica piecas izmaiņas, laukumā sūtot Danielu Balodi, Renāru Varslavānu, Vladislavu Gutkovski, Robertu Savaļnieku un Dmitriju Zelenkovu.

Mača ievadā bumbas kontrole piederēja Latvijas izlasei, kuras sastāvā pirmo sitienu vārtu virzienā devītajā minūtē izdarīja Zelenkovs. Pēcāk pēc vairākiem stūra sitieniem vārtus nesekmīgi centās apdraudēt Kristers Tobers un Aleksejs Saveļjevs, bet 16. minūtē pirmoreiz nopietni spēlē iesaistīties pretinieku vārtsargam lika Savaļnieks. Pretinieki tika līdz vairākiem bīstamiem centrējumiem, kuros mūsu komandas aizsargi visas briesmas likvidēja.

Mājiniekiem ilgstošus posmus kontrolējot bumbu, nākamā iespēja tika sagaidīta 32. minūtē, kad no asa leņķa garām vārtiem sita Gutkovskis, bet mazliet vēlāk pāri vārtiem bumbu raidīja Jānis Ikaunieks.

Spēle turpinājās līdzīgā gultnē, un viesu komanda neko vairāk par centrējumiem soda laukumā izveidot nespēja. Otrā puslaika sākumā sāncenšiem gan izdevās mača ritējumu izlīdzināt, bet 61. minūtē no distances nesekmīgi arī apdraudēt Riharda Matrevica sargātos vārtus.

Latvijas izlase gan savā uzbrukumu veidošanā turpināja būt pacietīga, par ko tika atalgota 64. minūtē, kad savus pirmos vārtus valstsvienības kreklā guva Renārs Varslavāns, no vārtu priekšas precīzi noslēdzot Gutkovska piespēlēto bumbu.

Mača 72. minūtē Gutkovski nomainīja Roberts Uldriķis, bet Latvijas izlase turpināja kontrolēt bumbu un regulāri aplenkt pretinieku soda laukumu. Spēles 80. minūtē laukumā tika sūtīti Lūkass Vapne un Deniss Meļņiks, kuram tā kļuva par debiju nacionālajā valstsvienībā.

Mača pēdējās minūtēs katra no komandām izveidoja vairākas vārtu gūšanas iespējas. Mājinieku sastāvā izcelties varēja gan Andrejs Cigaņiks, gan Uldriķis, un tieši Latvijas komanda bija tuvāk otrajiem gūtajiem vārtiem.

Pagājušajā sestdienā pirmās kārtas spēlēs Latvijas izlasei viesos bija jāsamierinās ar 1:4 zaudējumu Armēnijai, kamēr Fēru salas savā laukumā cīnījās 1:1 ar Ziemeļmaķedoniju.

Iepriekš kopš 2016. gada abas izlases savā starpā bija tikušās sešas reizes, un cīkstēšanās allaž bijusi sīva – katrai pa vienai uzvarai un četri neizšķirti.

Kvalifikācijas turnīru mūsu komanda turpinās 10. oktobrī mājās pret Ziemeļmaķedoniju un 13. oktobrī Fēru salās. Biļetes uz 10. oktobra maču "Skonto" stadionā ir pieejamas ŠEIT.

Grupas uzvarētājs automātiski iegūs paaugstināšanos uz B līgu, bet otro pozīciju ieguvēji par šādu iespēju aizvadīs pārspēles. Divas sliktākās no ceturto vietu ieguvējām automātiski tiks pazeminātas uz D līgu, bet pārējās divas gaida pārspēles par vietas saglabāšanu.