Latvijas nacionālās izlases galvenā trenera Paolo Nikolato teiktais preses konferencē pirms 10. septembra spēles UEFA Nāciju līgā pret Fēru salām.

"Mums ir jāspēlē citādāk, jo iepriekšējais mačs mums nesniedza gandarījumu. Atbildība par to absolūti ir manā pusē, tāpēc spēlētājus neaiztiksim. Viņi dara visu no sevis atkarīgo, lai izpildītu manas prasības un realizētu manu redzējumu. Ja kaut kas nav funkcionējis, tas ir manas atbildības dēļ. Tomēr tas mums dod stimulu uzlabot savu sniegumu. Es zināju, cik man uzticētais izaicinājums strādāt ar komandu, kas pēdējos gados nav daudz uzvarējusi, ir sarežģīts. Mans uzdevums ir izveidot uzticības pilnu komandu ar citu attieksmi. Mani laukumā redzētais ļoti neapmierināja, un es jūtos par to ļoti atbildīgs. Nākamajā spēlē mums ir jāredz pavisam cita attieksme. Šie spēlētāji ir ļoti atsaucīgi un dara visu, ko spēj, un mēs vēlamies dot viņiem visus vajadzīgos apstākļus, lai viņi varētu izpausties.

Es esmu atbildīgs par visu šajā komandā. Šāda veida spēle man nedod iespēju analizēt stratēģiski un taktiski, jo pāri visam svarīga ir attieksme. Man ir sajūta, ka nav bijusi iespēja parādīt komandu ar to cīņassparu, kādam ir jāpiemīt katrai komandai. Man ir žēl manu spēlētāju, un es esmu ļoti motivēts, lai to mainītu ļoti īsā laikā. Mēs esam cilvēki, kuri nevēlas zaudētāju mentalitāti, bet gan grib cīnīties. Mēs nevaram izvēlēties uzvaru vai zaudējumu, bet mēs varam izvēlēties, kā attiekties pret spēli.

Tā nav spēlētāju vai spēles stila problēma. Tās ir sekundāras lietas. Jāmainās ir mūsu ietekmei uz spēli, mūsu gribai. Mums ir jāaizstāv ieguldītais darbs, mūsu krāsas. Ir jāsajūt mīlestība pret darbu, kuru darām. To es iepriekšējā spēlē neredzēju, bet zinu, ka tas tur ir. Mēs neesam kopā ilgu laiku, tomēr es zinu, kā vērti ir šie spēlētāji. Iepriekšējais mačs neatstāja par mums pareizu iespaidu. Par to es pirmkārt esmu vīlies sevī.

Otrdien mums jāizvelk ārā tie resursi, kuri pirmajā mačā netika nodemonstrēti. Mums nav alibi, mums ir jāmainās uzreiz. Jādomā par rezultāta sasniegšanu un savu labāko sniegumu. Ja cilvēks iet laukumā ar bailēm zaudēt, viņš zaudēs. Mums laukumā ir jāiet ar vēlmi uzvarēt.

Iepriekšējo spēli mēs nezaudējām kļūdu dēļ. Protams, mēs tādas pieļāvām, turklāt es savā karjerā neatceros, ka piecos mačos būtu piedzīvojis divas savos vārtos raidītas bumbas. Tomēr mēs zaudējām dēļ mūsu attieksmes, kā spēlēt futbolu. Mani spēlētāji ir citādāki, nekā bija redzams laukumā.

Šo pretinieku mēs pazīstam labi, esam nesen tikušies. Mēs apzināmies šīs spēles sarežģītību, taču viss mūsu fokuss pašlaik ir uz mums pašiem, lai mēs katrs cienām savu darbu. Tas man šobrīd interesē vairāk nekā pretinieks.

Mums ir vairāki spēlētāji, kuri savā klubā spēlē maz. Tas izlasei nepalīdz, taču klubiem tur nav nekā pārmetama. Viņiem pašiem ir sava vieta sastāvā jāizcīna. Protams, šiem spēlētājiem izlases cikls, kur viena otrai seko divas spēles, ir sarežģīts. Ceru, ka mūsu enerģija, nervu sistēma un emocijas ir spēcīgākas par visām iespējamajām problēmām.

Man būs lielas emocijas pirmoreiz spēlēt mājas stadionā. Ceru, ka cilvēki sajutīs un redzēs mūsu vēlmi parādīt savu labāko sniegumu. Man šī būs ļoti īpaša spēle."