Latvijas čempionvienība sievietēm "RFS Women" šonedēļ Budapeštā aizvadīja UEFA Čempionu līgas pirmās kārtas turnīru, kurā ierindojās ceturtajā vietā un tālākajām cīņām nekvalificējās.

Turnīra pusfināla mačā rīdzinieces tikās ar "Vorskla" futbolistēm no Poltavas, piedzīvojot zaudējumu ar 0:5. Ukrainas pārstāves pirmajā puslaikā guva trīs bezatbildes vārtus, bet otrajā puslaikā uzvaru pārliecinoši nosargāja, spēles izskaņā gūstot vēl divus vārtus.

Līdz ar to "RFS Women" sacensības noslēdza ar spēli par 3./4. vietu, kur pretiniekos bija sev labi zināmā Igaunijas komanda Tallinas "Flora". Pusfinālā tā ar 1:2 piekāpās mājiniecēm no "Ferencvárosi" vienības.

Abas komandas augustā satikās Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWF) finālā, kad Rīgā ar 2:1 pārākas bija igaunietes. Šoreiz pēc 0:0 neizšķirta uzvarētājs noskaidrojās pēcspēles sitienu sērijā, kurā "Flora" komanda bija pārāka ar 7:6.

Otrajā kārtā iekļūs tikai turnīru pirmo vietu ieguvējas. Tajā komandas turpinās cīņu par kvalificēšanos UEFA Čempionu līgas grupu turnīram.

Pirms izlozes "RFS Women" bija iekļauta starp neizsētajām komandām ar otro augstāko koeficientu (no 21). Tās pusfināla pretiniece tika izsēta ar septīto augstāko koeficientu, ungārietēm tika 12. labākais izsētais koeficients, bet igaunietes bija neizsēto vidū ar trešo labāko koeficientu.

Pērn, kad turnīrā startēja Latvijas čempionu priekštece SFK "Rīga", Latvijas pārstāves parūpējās par pārsteigumu un pirmās kārtas pusfinālā uzvarēja Šimkentas BIIK no Kazahstānas. Finālā gan nācās piekāpties "Benfica" komandai no Portugāles.

Foto: Sergey Tatkov