Iepriekšējā nedēļas nogalē – 31. augustā – Mārupē ar pēdējo sabraukumu noslēdzās Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Latvijas Futbola federācijas (LFF) sadarbībā ar Mārupes novada Sporta skolu organizētās "Ādas bumbas" sacensības, noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus U-13 un U-15 vecuma grupās.

Jaunākajā jeb U-13 vecuma grupā (2011.-2012. g.dz.spēlētāji), kur deviņas dalībnieces uzvarētāju noskaidroja pēc viena apļa spēkošanās, sacensību izskaņā vienādu punktu skaitu – 21 – ieguva SK "Līderis" un Mārupes NSS, taču priekšrocību cīņā par zelta godalgām savstarpējā mačā gūtās uzvaras dēļ (3:1) ieguva SK "Līderis". Triju punktu atstatumā no līderu dueta finišēja bronzas medaļniece FS "Rikor"/Upesciema "Warriors", bet uzreiz aiz medaļnieku pulka ierindojās FPA (15).

Kā ziņots, divos noslēdzošajos sabraukumos nepiedalījās SK "Vēsma", kas oficiāli atsauca savu dalību no turpmākas dalības sacensībās.

Tikmēr vecākajā jeb U-15 grupā (2009.-2010. g.dz. spēlētāji) četras dalībnieces čempioni noskaidroja pēc divu apļu spēkošanās. Šeit ļoti spraigā cīņā par zelta medaļu ieguvēju kļuva FK "Baltika" (12), kamēr par diviem punktiem mazāk savāca attiecīgi Skanstes SK/SS "Metta" un  SK "Vēsma". Tā kā abu pēdējo minēto komandu savstarpējos dueļos pārāki bija mettieši (3:1 un 4:2), viņi arī garantēja sudraba godalgas, bet SK "Vēsma" par spīti tam, ka abās cīņās uzveica čempionus (3:1 un 10:5), bija spiesta samierināties ar trešo pozīciju.

Uzreiz pēc sacensību noslēguma risinājās svinīgā apbalvošanas ceremonija, kur ar sacensību atbalstītāja "Eskimos" sarūpētajām balvām tika sveikti pilnīgi visi dalībnieki.

Abas labākās komandas atbilstoši turnīra reglamentam kvalificējās LFF rīkotajam valsts līmeņa "Ādas bumbas" finālturnīram.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija