Ceturtdien, 5. septembrī, Latviju vizītē apmeklēs Ukrainas Futbola asociācijas (UAF) prezidents un savulaik leģendārais futbolists Andrijs Ševčenko. Mediji un interesenti aicināti uz tikšanos ar 2004. gada Zelta bumbas ieguvēju, sava laika vienu no vadošajiem uzbrucējiem pasaules futbolā un 2003. gada UEFA Čempionu līgas uzvarētāju.

Tikšanās 5. septembrī notiks "Lidl Arena" izklaides un futbola hallē, Kauguru ielā 6, Rīgā no plkst. 14:30.

Pasākuma programma:

  • 14:30 | Sadarbības memoranda parakstīšana starp LFF un UAF;
  • 14:50 | Andrija Ševčenko tikšanās ar medijiem;
  • 15:30 | Tikšanās ar vietējiem Ukrainas bēgļiem, tikšanās ar viesiem un interesentiem.

Atgādinām, ka 6. septembrī plkst. 19:00 "LNK Sporta parkā" mājas spēli aizvadīs Ukrainas U-21 izlase, kas Eiropas čempionāta kvalifikācijā tiksies ar vienaudžiem no Serbijas.

Kā ziņots, sākot no 2022. gada LFF dažādos veidos paudusi un sniegusi atbalstu Ukrainai. LFF kā viena no pirmajām futbola federācijām Eiropā paziņoja par dažāda veida atbalstu Ukrainas jaunatnes futbolistiem, ar LFF finansiālo atbalstu katru svētdienu notika bezmaksas futbola treniņi ukraiņu bērniem un ģimenēm, ar īpašu atbalsta programmu LFF biedru klubi tika stimulēti iekļaut bēgļus no Ukrainas Latvijas futbola vidē.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā LFF sadarbībā ar biedriem jeb klubiem atbalstījusi vairāk nekā 125 bērnus no Ukrainas, palīdzot viņiem rast prieku futbola spēlē un draudzīgā komunikācijā ar vienaudžiem, kas šajā vecumposmā ir svarīga veselīgai personības attīstībai. 2022. gadā vien programmas īstenošanā iesaistījās divpadsmit Latvijas klubu visos reģionos, aptverot plašu ģeogrāfisko loku. Ukrainas bērni varēja trenēties Liepājā, Daugavpilī, Jelgavā, Valkā, Tukumā, kā arī, protams, Rīgā un Pierīgā.