Par RTU stadionā notiekošā Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētā, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītā "SYNOTtip" Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāta uzvarētāju kļuvusi FC "Caramba Riga", samainot pērn izcīnīto sudrabu pret zeltu un atstājot aiz sevis abas pārējās medaļnieces – "New Project" un SQUAD/FREE.

Kā ziņots, otrajā jeb izšķirošajā sacensību stadijā katra no deviņām spēcīgākajām komandām C apakšgrupā aizvadīja vienu spēli ar otras apakšgrupas vienībām, ņemot līdzi pirmajā posmā savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus. Savukārt pārējās dalībnieces D grupā otrajā posmā izspēlēja vietu sadalījumu no desmitās līdz pēdējai un noskaidroja Cerību kausa ieguvēju, šo trofeju iegūstot ASK "Kadaga" vīriem.

Stiprākajā jeb C grupā sacensību finiša taisnē vispārliecinošāk sevi apliecināja FC "Caramba Riga" (21) futbolisti, uzvarot savus tiešos konkurentus cīņā par zelta medaļām abās noslēdzošo kārtu cīņās. Vispirms nākamā čempione, pateicoties trim Daniela Romenska vārtu guvumiem, negaidīti pārliecinoši ar 7:1 sagrāva pērnās sezonas uzvarētāju FC "Raita", bet nākamajā duelī turnīra uzvarētāju statusu nostiprināja ar panākumu pār SQUAD/FREE – 2:0.

Četru punktu atstatumā minifutbola čempionāta C grupas tabulā no līderes finišēja sudraba ieguvēja "New Project" (17), kas iepriekš minēto FC "Raita" (11) vienību uzveica ar 2:1 un atstāja to ārpus medaļnieku pulka ceturtajā pozīcijā. Savukārt trešajā vietā sacensības noslēgusī SQUAD/FREE (14) bez jau minētās neveiksmes pret nākamajiem čempioniem sacensību priekšpēējā kārtā ar 4:1 uzveica "DSV Latvia".

Tikmēr D apakšgrupā, kā minēts, Cerību kausu ieguva ASK "Kadaga" (20), atstājot aiz sevis tuvākās konkurentes OSK "Ostnieks" (18), kā arī pa 16 punktiem savākušās "Beitar"/DTM un "Riga Titanzs FC". 

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva "New Project" pārstāvis Vitālijs Ziļs, kura rēķinā 19 vārtu guvumi.

Minifutbola čempionāta svinīgā laureātu apbalvošanas ceremonija plānota 21. septembrī plkst. 20:00 klubā-restorānā "Piji Riga", kas atrodas Rīgā, Tērbatas ielā 73.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija