Pagājušās nedēļas izskaņā Rīgā notika kārtējais diskusiju cikla "Futbola sarunas" pasākums, kurā Latvijas Futbola federācijas (LFF) biedriem, partneriem un citām Latvijas futbolā iesaistītajām personām tika piedāvāta iespēja iepazīties ar vairāku Latvijas futbola attīstībai būtisku tēmu virzību, paust savas idejas un piedalīties diskusijās.

Ar prezentācijām pasākumā uzstājās Latvijas nacionālās izlases galvenais treneris Paolo Nikolato, Latvijas nacionālās telpu futbola izlases galvenais treneris Masimiljāno Bellarte, LFF Tiesnešu komitejas priekšsēdētājs Markuss Nobss un īpašais viesis no Horvātijas Futbola federācijas Boriss Kubla, kurš atbild par treneru izglītību Horvātijā.

"Šis pasākums atkal pierādīja, cik svarīga ir atklāta diskusija un ideju apmaiņa starp visiem Latvijas futbolā iesaistītajiem. Vēlos pateikties visiem dalībniekiem par aktīvo līdzdalību un izrādīto interesi, kas ne tikai veicina mūsu kopējo izpratni par aktuālajiem izaicinājumiem pašmāju futbolā, bet arī sniedz jaunas perspektīvas un idejas mūsu futbola attīstībai," izceļ LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Īpašu paldies vēlos izteikt visiem runātājiem par vērtīgajiem ieskatiem un prezentācijām. Aplūkotās tēmas – no spēlētāju sagatavošanas līdz tiesnešu attīstībai un treneru izglītībai – ir būtiskas mūsu nākotnei un izaugsmei. Šie jautājumi ir kritiski, lai mēs varētu celt Latvijas futbola līmeni un sniegt mūsu sportistiem un treneriem iespējas attīstīties gan vietējā, gan starptautiskā mērogā. Ceru, ka šīs diskusijas turpināsies, un ka mūsu sadarbība kļūs vēl ciešāka. Tikai kopā mēs varam nodrošināt Latvijas futbola ilgtspējīgu attīstību un panākumus. Vēlreiz paldies visiem, kuri piedalījās, un ar nepacietību gaidu nākamās tikšanās reizes!"

Iepriekš LFF rīkojusi jau vairākus "Futbola sarunas" pasākumus, kas bija veltīti gan telpu futbolam, gan futbolam.